• VådFisk
    link
    111 months ago

    På samme måde som koran afbrændingerne bør begge sider blot ligge afstand fra handlingnerne. Jeg formodder at det ikke er en national godkendt dusør der er på Salman Rushdie, eller at det er nogle muslimske lande der har bedt deres befolkning om at slå journalister ihjem. Sp samme måde må Danmark fortælle at det er ikke landets holdning eller handling, men individer

    • @Buffalox@lemmy.world
      link
      fedilink
      -1
      edit-2
      11 months ago

      bør begge sider blot ligge afstand

      Det gjorde den danske regering fra start af, det gjorde vi også under Fogh. Så Danmark har officielt taget afstand fra koran afbrændingerne. Og den del er jeg helt OK med. Jeg mener også at afbrændingerne er en unødig tåbelig provokation, som jeg hellere havde undværet.

      Jeg formodder at det ikke er en national godkendt dusør der er på Salman Rushdie

      Det er det Iranske præstestyre, så jo det er svarende til regeringsplan!

      eller at det er nogle muslimske lande der har bedt deres befolkning om at slå journalister ihjem.

      Det er så måske mere tvetydigt, men medier i muslimske lande har opildnet og bifaldet det, fuldstændig lovligt. Hvilket IKKE ville være lovligt i Danmark og Europa, da det generelt er ulovligt at opfordre til ulovligheder. Dobbeltmoralen fra de muslimske lande er meget omfattende, og vi finder os bare i det!

      Sp samme måde må Danmark fortælle at det er ikke landets holdning eller handling, men individer

      Som sagt det har vi allerede gjort, oven i købet ved flere lejligheder, og allerede da det kun var i Sverige i denne omgang, og fra flere kanter, inklusiv officielt fra regeringens udenrigsminister.

      • VådFisk
        link
        2
        edit-2
        11 months ago

        Min mening og holdning er at vi ikke bør gøre mere end at ligge afstand til handlingerne. Men at koble alle muslimer eller største delen af dem, på Irans præstestyre, som du gør, syntes jeg er lige groft nok

        • @Buffalox@lemmy.world
          link
          fedilink
          011 months ago

          at koble alle muslimer eller største delen af dem, på Irans præstestyre, som du gør, syntes jeg er lige groft nok

          Ja OK det er så heller ikke det jeg mener. Jeg taler om ekstreme muslimer, som f.eks. går ind for dødsstraf for at fornærme profeten.

          Dem er der så desværre for mange af efter min mening. Fordi i Islam anses det en udbredt holdning, der ikke anses for at være ekstrem.

          • VådFisk
            link
            111 months ago

            Du modsiger dig selv her, fordi hvis noget er edbredt kan det ikke også være ekstremt. Jeg tror nu at vi begge er imod en lovgigning mod afbrænding af koranen (og andre bøger for den sags skyld), men af forskellige grunde

            • @Buffalox@lemmy.world
              link
              fedilink
              0
              edit-2
              11 months ago

              Jo det kan, det kan være udbredt et sted, men set som ekstremt et andet sted.

              F.eks. indefra i et muslimsk samfund eller udefra fra et ikke muslimsk samfund.

              Bare fordi det er udbredt i nogle lande at hælde syre i hovedet på hinanden , betyder ingenlunde det ikke er ekstremt, uanset om det af mange ses som ikke ekstremt i det samfund. (hypotetisk eksempel, da jeg ikke tror der findes samfund som ser det som ikke ekstremt)

              Det synes for mig som om du debatterer uærligt, og søger billige retoriske point som ikke engang holder i sin interne logik.