• @VonRepostiOP
    link
    511 months ago

    Jeg er sådan set enig i at det er forkert at brænde koraner af på den måde, men det er mere de “juridiske værktøjer” jeg er bekymret for og hvordan de påvirker vores ytringsfrihed og retssikkerhed. Streisand effekten havde jeg dog slet ikke tænkt på…

    • @SorteKaninMA
      link
      511 months ago

      men det er mere de “juridiske værktøjer” jeg er bekymret for og hvordan de påvirker vores ytringsfrihed og retssikkerhed

      Jo, det er klart en bekymring. Men hvis det bliver formuleret på en måde alla “man må ikke lave uorden foran andre landes ambassader på en måde der håner det lands værdier/religion/whatever” så er det måske okay.

      • @VonRepostiOP
        link
        411 months ago

        Det er ganske rigtigt. Artiklen er uddybet lidt med udtalelser fra Løkke.

        Jeg er dog stadig lidt påpasselig og afventer at høre konkret hvad de juridiske værktøjer specifikt indebærer. De siger også at indføre blasfemiparagraffen ikke er til diskussion, så der er en smule optimisme at hente i budskabet på trods af den indledende udmelding.

        • @elonim
          link
          111 months ago

          Der hvor filmen knækker lidt for mig. Er at Løkke siger det ikke er som med Mohammed krisen som handlede om satire tradition, og koran afbrænding handler om at forhåne nationer og kulturer.

          Det er bare spin fordi man ikke vil have det samme ballade som sidst.

          Begge dele handler om at der er en religion som ikke kan tåle at at der enten bliver lavet hån og kritik på nogen måde.

        • @SorteKaninMA
          link
          211 months ago

          Vi ved endnu ikke hvordan det bliver formuleret præcist. Men det er rigtigt at de bør tænke over det også når de skriver loven.