Jeg er også ret træt af at myndigheder i DK bruger X/Twitter til at kommunikere, i stedet for en åben platform, hvor alle kan se hvad der bliver kommunikeret om.
Staten burde have en mastodon instans som alle myndigheder kan skrive fra. Så kan vi alle, helt åbent, følge med.
Det burde være forbudt for statslige instanser og politikere at kommunikere med offentligheden på lukkede platforme - specielt lukkede platforme der er ejet af udenlandske firmaer.
Vores statsminister skal ikke underholde på instagram, og skrive lange indlæg på facebook. Vores rigspoliti skal ikke skrive om vigtige hændelser på x.
De skal slet slet slet ikke betale for det.
Jeg er enig i at bandlyse X måske er i overkanten, men så skal vi i et mindste smide store bøder efter dem, når de ikke overholder vores lovgivning.
Jeg forsøgte på et tidspunkt at sætte mig ned og finde ud af hvor mange af de forskellige statslige instanser er på Xitter, og hvor mange af dem der betaler for abonnement/speciel verifikation. Men projektet døde lidt hurtigt. Måske det var en idé at forsøge at få et overblik over det? Nu er der i hvert fald 3 af dem der betaler for at være der. Jeg ville ikke være overrasket hvis der var flere.
Det er desværre bare en utrolig dårlig mediestrategi ikke at være til stede på de platforme, som borgerne bruger. Du kan ikke forvente at Fru Jensen holder øje med hvad Rigspolitiet skriver på sin hjemmeside. Særligt når det kommer til vigtig information til borgerne, så er der bare ikke anden udvej end at bruge de platforme der nu er.
Myndighederne bør dog helt bestemt ikke betale for det, og bør vare langt mere proaktive med at være til stede på alle platforme, som bruges som sociale medier. Så undgår vi at folk bliver “locked in” på en håndfuld medier, fordi myndighederne kun kommunikerer på dem.
Jeg tror en del af kritikken også går på at disse vigtige informationer ikke kommer af nogen anden vej end de her lukkede sociale platforme. Hvis myndighederne har noget information som borgere virkelig bør vide, så bør det ikke være afhængig af at man lige har en bruger på et bestemt medie og følger den rigtige konto. Hvis der er noget man virkelig burde vide, så burde man vel på det i sin digitale postkasse eller andet officielt, statsdrevet medie.
Jeg er helt enig i, at vigtig information fra myndighederne ikke kun skal komme fra lukkede sociale platforme. Men derfor er det stadig vigtigt at informationen kommer på disse platforme, så længe danskerne er aktive på dem. De skal selvfølgelig også komme på myndighedernes hjemmeside, mail, eboks, statsdrevne (federerede) medier og lignende.
Men så længe der er (en hvis mængde) danskere der interagerer med danskere på Twitter, så synes jeg myndighederne bør fortsætte med at informere der. De skal dog bare naturligvis ikke betale for det, og heller ikke eksklusivt informere der.