Jeg er pt på udkig efter en ny stegepande (uden Teflon/PFAS), men synes det er svært at hitte hoved og hale i, hvad der er noget værd i oceanerne af SEO-optimeret robot-anbefalinger

Jeg tror mest jeg hælder til noget stål af en art da jeg har prøvet en non-pfas non-stick, der var noget værre hø

Det skal helst heller ikke være støbejern omend jeg ellers har hørt meget godt om dem

Hvad bruger I? Og er der noget I kan anbefale?

  • President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 day ago

    Ligesom @Klorofyl@feddit.dk kan jeg også varmt anbefale støbejern. Jeg blev meget træt af af selv de hundedyre teflonpander kun holdt i halvandet år.

    Tricket med støbejern er at det skal plejes lidt, så den danner en nonstick belægning (det man på engelsk kalder “seasoning”), og så særligt også at panden skal varmes op i lang tid ved svag varme. Støbejern holder lang tid på varmen, men er ikke god til varmefordelingen, så det går ikke at give den fuld drøn.

    Jeg har en fra Logde, som plejer at have meget rimelige priser (280 kr hos Imerco lige nu), og jeg vil næsten garantere dig at dine børnebørn kan arve den efter dig. Jeg så sommetider folk på /r/castiron der brugte over 100 år gamle støbejernspander.

    • ArcticDaggerOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      edit-2
      1 day ago

      Jeg synes idéen og ritualet omkring støbejern er fedt, men jeg synes det er spild af tid og strøm/gas, hvis de tager længe at varme op. Jeg er mere til den umiddelbare effekt man får fra en tynd stegepande omend jeg aldrig har prøvet en støbejernspande og reelt ikke ved, hvor længe “længe” er

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        6
        ·
        22 hours ago

        Fordelen er jo at de også holder længe på varmen, hvilket giver en helt anden effekt når du fx lynsteger ting. På en dårlig pande vil dine grøntsager og dit kød hurtigt komme til at koge mere end stege, specielt hvis man bruger danskernes yndlingsklammeting som er kylling med vand.

        Det undgår du med støbejern eller en god pladejernspander, de holder nemlig også godt på varmen.

        PS lad være med at købe kylling tilsat vand…

        • ArcticDaggerOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          14 hours ago

          God pointe jeg ikke havde tænkt over. Jeg tror bare, at det pt er et level jeg ikke er klar til. Hvis jeg først smager for god mad, så kan jeg ikke gå tilbage til, hvordan det var tidligere. Lækkert udstyr korumperer mig!

          Men tak for forklaringen. Det er klart noget jeg vil overveje i fremtiden!