Så er det endelig fredag! Dette er tråden, hvor der kan snakkes om alt og intet.

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver fredag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God weekend!

  • letraset
    link
    fedilink
    arrow-up
    9
    arrow-down
    1
    ·
    17 days ago

    Jo, det er nok Danmark der er en outlier på det punkt. En af aftenerne sad han på terrassen med sin telefon og en sjus, mens resten af huset puttede børn. Efter jeg havde puttet den lille, og min kone forsøgte at få den rigtig lille til at sove, gik jeg ud på terrassen for at hænge noget vasketøj op. Han kiggede på mig, og spurgte mig hvad jeg lavede, hvor hans kone så vendte tilbage fra at putte deres datter, og forklarede ham at jeg arbejdede.

    Jeg kunne ane en snert af “se hvad nogle mænd/fædre gør, også når de er på ferie” i hendes stemme. Det kan være der er andre tider på vej.

    Men mænd i den familie har generelt været helt chokeret over min opførsel, der bl.a. inkluderer at: lave mad, skifte ble, tage ud af bordet, fylde og tømme opvaskemaskine, sætte vask over, hænge tøj op, alle ting der falder mig fuldstændig naturligt pga min opdragelse og kulturelle bagland. Det overrasker mig bare stadig hver gang det sker.

    Jeg tror en af årsagerne også er, at alle disse mænd gik fra at bo hjemme hos mor, der gjorde alt, til at bo med deres kone, der gjorde alt. De har ganske enkelt aldrig boet for sig selv, og været i en hverdag hvor disse ting ikke blev gjort for dem. Derfor ligger det dem så fjernt, samtidig med, at de jo er fuldstændig hjælpeløse til alle de her ting. De kan ikke koge et æg eller stryge en skjorte. De kan mange andre ting, men overleve på egen hånd har jeg svært ved at forestille mig de kan. Jeg synes det er så ynkeligt, og umandligt, men sådan kan man jo se forskelligt på ting, afhængig af ens opvækst, kontekst, og kultur.

    • EvilCartyen
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      arrow-down
      1
      ·
      17 days ago

      Jeg synes også det er helt utroligt at man finder sig i det fra kvindernes side, det er da så utroligt patetisk når mænd ikke kan klare dig selv. Jeg har kun foragt til overs for den måde at ligge andre til last på. Sådan nogle voksenbabyer.

      • letraset
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        arrow-down
        1
        ·
        16 days ago

        Jeg synes også det er vildt, men jeg tror det er så simpelt som at det er sådan kulturen er, og det er noget der er svært at ændre in situ, og tager lang tid, flere generationer, at ændre. Jeg er ikke nogen vårhare længere, og mine forældre havde helt klart også en opdeling af deres arbejdsopgaver der var stærkt kønsbestemt. Da de gik fra hinanden kunne min far stort set ikke noget som helst i et køkken, så det blev han nødt til at lære, ret hurtigt, eller finde en ny kone der kunne gøre det for ham. Han gjorde så det første, sikker fordi han ikke havde held med et finde en ny kone hurtigt nok.

        Jeg er helt enig, og synes også der er ynkeligt med mænd der ikke kan klare sig selv. Men det er ikke alle der ser sådan på det.

        • EvilCartyen
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          arrow-down
          1
          ·
          16 days ago

          Tjah, sværere er det vel heller ikke at ændre, det tog vel ret beset kun en generation for vores samfund. Jeg er klar over kulturen er sådan, men vi er alle i et vist omfang herre over vores eget liv og bestemmer hvem vi vil være og hvad man vil finde sig i.

          Men det kræver jo simpelthen at man taler om det og udstiller hykleriet og uretfærdigheden. Det kræver man gør sig besværlig. Og først og fremmest kræver det at kvinder har mulighed for at være økonomisk uafhængige af en mand.

          • letraset
            link
            fedilink
            English
            arrow-up
            1
            arrow-down
            1
            ·
            14 days ago

            Nu er det jo rene anekdoter jeg disker op med her, men i min specifikke situation er det ganske enkelt så fasttømret, at jeg også får at vide af kvinderne i familien (undtagen min kone der er the odd one out i den sammenhæng), at jeg ikke skal gøre <huslig handling>, for det er altså dem der gør det. Det har jeg så modsat mig en del gange, når jeg kunne gøre det uden alt for meget drama, netop for at gøre som du beskriver, at vise at der altså ikke går noget af nogen, at alle hjælper med de ting.

            Jeg har også prøvet at snakke med min svigermor om det, og hendes svar var, at det jo var håbløst at lade mændene i familien gøre <huslig handling> fordi de gør det helt forkert. Ahmen altså, så må du jo øse af din erfaring og viden og lære fra dig så mænderne også kan gøre det ordentligt. Men det tror jeg ikke var en indsats der var vilje til at investere i.

            For svigerforældrene er der i øvrigt ingen økonomisk afhængighed af manden. De har begge arbejdet hele livet.