Normalt er jeg ikke den helt store fan af taleradio (særligt ikke når det er omkring politiske ting), men her i går da jeg kørt hjemme fra mine forældre, så kørt radioen med et udsendelse med Karsten Lauritsen (tidligere skatteminister og medlem af folketinget for Venstre), som faktisk var meget interessant.

Den omhandlet en bog, som han havde udgivet, omkring tempoet i dansk politik og hvilket konsekvenser det har for hele systemet. Så både politikkerne, kvalitet af lovgivningen, samfundet, samt tilliden imellem politikerne og vælgerne.

Blandet det de snakker om, var problemet ved ikke havde en fast valgperiode, så alle vidste hvornår det næste folketingsvalg var, fremfor det nuværende system, hvor statsministeren alene bestemme hvornår valget skulle sket (minus det som grundloven forskriver). Dette betød der var mere fokus på se handlekraftig ud hele tiden fremfor lave ordenligt lovgivning.

Der blev også snakket om medierne nogle gang overeksponere ting og lagde fokusset forkert (i udsendelsen brugt han valget af en ny formand for SF, men medierne bruge meget tid på det at snakke om processen mm. selvom kun SF medlemmer kunne stemme, fremfor vent på resultatet kommet og hvilket retningen personen ønsket at tage SF).

Selvfølgelig er det værd at nævne, at Karsten ikke længere er i politik og derfor kunne man spørger hvorfor han ikke nævnte det før nu. Jeg synes stadigvæk det er det var nogle interessante punkter og ville høre hvad i andre synes?

Kommer han med nogle interessenter holdninger og forslag (bl.a. om vi skal kigge på Grundloven) eller er det alle “ikke problemer”?

Linket til udsendelse findes her: Aftenklubben - Aftenklubbengæst: Karsten Lauritsen