• @UnderbroenOP
    link
    710 months ago

    En nylig rapport fra FN’s biodiversitetspanel understreger den dramatiske indvirkning af invasive arter på biodiversiteten. Rapporten, som involverede 86 forskere fra 49 lande i fire og et halvt år, konkluderer, at invasive arter spiller en afgørende rolle i udryddelsen af 60 procent af plante- og dyrearter på verdensplan.

    I Danmark er der omkring 130 invasive arter, der truer de hjemmehørende arter og biodiversiteten. Nogle af de mest problematiske inkluderer iberisk skovsnegl, kæmpe-bjørneklo, bjergfyr, japansk pileurt, signalkrebs, stillehavsøsters og mårhund.

    Invasive arter som japansk pileurt kan være meget vanskelige og dyre at bekæmpe, da de kan danne tætte bestande og have dybe rødder. I nogle tilfælde kan det koste op til 10.000 kr. pr. kvadratmeter at fjerne dem. Invasive arter udgør også økonomiske omkostninger, og rapporten anslår, at udgifterne til bekæmpelse af invasive arter er firedoblet siden 1970’erne og nu når op på knap 3.000 milliarder kroner årligt på verdensplan.

    I Danmark forsøger myndighederne og forskere at håndtere problemet med invasive arter, men det er en udfordrende opgave, da nogle af disse arter allerede har etableret sig bredt. Nye invasive arter kan også fortsætte med at komme ind i landet gennem international handel og menneskelig aktivitet. Derfor er det vigtigt at forstå og håndtere problemet med invasive arter for at bevare den naturlige biodiversitet og beskytte økosystemerne i Danmark og globalt.

    • Limfjorden
      link
      510 months ago

      iberisk skovsnegl

      Dette er dræbersneglene. Det hedder de fordi de skal dræbes (de forsøgte at spise mit hjemmedyrkede græskar).

      • @UnderbroenOP
        link
        510 months ago

        De skal simpelthen dø. De har spist af mine solsikker, tomater og jordbær. Men de er sgu nok kommet for at blive, ligesom så mange af de andre arter.