Jeg har aldrig prøvet at lave wienerdej eller croissanter før så jeg synes det var på tide at give det et forsøg! Det var egentlig mest for at øve wienerdej så jeg kan bruge det til at lave kanelsnegle, men det må blive en anden dag.

Rimelig glad for resultatet, især taget i betragtning at det var første forsøg. De ser pæne ud, men indeni faldt de lidt sammen så de var ret skrøbelige og havde ikke en så pæn krumme, og var måske ikke helt bagt færdige heller pga. det. Men stadig lækre!

Før de kom i ovnen

Close-ups:

  • KlorofylA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    4 days ago

    Hvor mange gange foldede du dejen? Og lykkedes det at gøre det uden at lagene gik i stykker så der kom smør ud ? Jeg prøvede en gang for mange år siden. Der gik smør i det hele og det blev ret klistret.

    • SorteKaninOPA
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      4 days ago

      Jeg foldede 3x3, altså foldede dejen 3 gange over sig selv 3 gange, så 27 lag.

      Jeg vil gætte på at det der er gået galt for dig er at dejen har været for varm? Altså at smøret er smeltet og så løbet ud. Man skal holde dejen meget kold, både for smørets skyld men også for at sikre at gæren ikke begynder at hæve dejen, for så går lagene også i stykker.

      Jeg satte dejen i fryseren i ~10 minutter mellem hvert fold for at sikre at den holdt sig kold.

      • KlorofylA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        3 days ago

        Det var præcis min egen konklusion den gang.

        God ide med fryseren. Kunne være jeg skulle give det en chance igen.