• bstix
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    10 days ago

    Øh, jeg ville hellere være barn i dag.

    Ikke så meget direkte pga. af budget, men fordi lærerne og pædagogerne i dag er uddannelsesmæssigt milevidt fra det lort vi blev udsat for. Kvaliteten er blevet bedre.

    Problemet er at prisen også er faldet…så mens kvaliteten er steget, så er udbuddet også faldet. Som forældre er det det rene lotteri i dag om det er godt eller dårligt.

    Jeg har været heldig med mine børns institutioner, men jeg kan desværre også konstatere at det er blevet mere vanskeligt for dem at få kvalificeret arbejdskraft. Min ældste har haft et helt igennem godt forløb, men for den yngste kan jeg simpelthen ikke sige at det godt nok, på trods af at kravene til arbejdskraften kun er steget i mellemtiden. De kan simpelthen ikke finde kvalificeret arbejdskraft… så jo da, budgettet betyder noget, men hvor skal kvalifikationerne komme fra, når ingen af de kvalificerede gider tage arbejdet?

    VIA uddannelsen spyttet flere og flere folk ud, men det er mit indtryk at kvaliteten er dårligere end de forhenværende pædagog uddannede. Niveauet på uddannelserne er dalet for at skubbe flere ud i jobs, og det mærkes.

    Overall, så jo, det er bedre end for 30 år siden, men det er dårligere end for 10 år siden, så det er en nedadgående tendens.

    Ps. Jeg er ikke uenig med dig. Det burde være blevet bedre. Jeg er bare sur over at det ikke er fortsat i den rigtige retning.