Inden udskæring:

Skiver:

Mit andet forsøg på 80% hydreret brød og denne gang gjorde jeg brug af nogle bagehjælpemidler for at få protein-procenten højere op. Specifikt brugte jeg:

  • 400g hvedemel (12% protein)
  • 25g gluten (81% protein)
  • 25g hvedesur (13% protein)
  • 15g frost (30% protein)

Det giver en total tør vægt på 465g, hvoraf 76g er protein, så altså cirka 16% protein. Med 80% hydreret bliver det 372g vand. Og så 15g gær eller noget i den stil (ved ikke helt om jeg skal tælle gær som del af det tørre eller våde? 🤔).

Jeg synes man kan se at boblerne er lidt større denne gang i forhold til mit sidste forsøg, så jeg gætter på at de der bagehjælpemidler har gjort en forskel! :D

Jeg skal også prøve at bruge dem med en pizzadej, det er jeg meget spændt på. Det bliver i starten af næste måned.

  • SorteKaninOPA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    6 months ago

    Nogenlunde? Jeg har ikke gjort det helt videnskabeligt men brugte nogenlunde samme fremgangsmåde. Tror egentlig den har hævet mindre denne gang, jeg havde ikke lige så meget tid.