Brødet ovenfra efter jeg fik skåret et par skiver af:

Inspireret af @SorteKanin@feddit.dk’s opslag herinde i sidste uge fik jeg lyst til at eksperimentere lidt med mit grydebrød, som jeg holder meget af. Så det blev til 100% tipo 00 mel med 85% hydrering og 2% salt.

Med så høj hydrering er der næsten tale om en tyk grød, snarere end en dej, så den er lidt besværlig at have med at gøre, men det lykkedes mig at strække og folde med en dejskraber i skålen efter omtrent 15 timers hævning på køkkenbordet. Desværre blev jeg lidt utålmodig med at få den i ovnen, så jeg fik kun hævet den 30 minutters tid i gryden før den røg ind. Resultatet er dog stadig vildt godt, og det er nok et af de bedste brød jeg endnu har lavet. Jeg er dog lidt spændt på hvor længe det mon holder sig frisk med den høje væskeprocent.

Hvis man er interesseret i procentsatserne, så udregnes de efter den samlede melmængde. Se eventuelt her: https://www.omnicalculator.com/food/bakers-percentage

    • President_PyrusOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      3 months ago

      It is indeed, and as it is a no knead bread, it is almost too easy to make.

        • President_PyrusOPMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          5
          ·
          3 months ago

          Seriously - look it up. There is a reason people call it both the world’s best and easiest bread. I highly recommend using an oven safe Dutch oven though, as it help to keep the moisture in during the first bake phase.

  • KlorofylA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    3 months ago

    Synes ikke de holder så længe som kommercielle brød. Men med lidt vand på og en en tur i brødristeren plejer de at blive gode igen.

  • SorteKaninA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    3 months ago

    Det ser sgu godt ud! Hvilken gryde har du brugt og hvor stor er den?

    Gad godt vide hvordan den ville have set ud med lidt mere hævetid i gryden

    • President_PyrusOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      3 months ago

      En Mareld støbejernsgryde på omkring 5 liter

      https://feddit.dk/comment/4905340

      Edit: Og ja, næste gang får den et par timer i gryden, ligesom jeg normalt gør. Jeg plejer at smide den direkte i gryden efter at have strukket og foldet dejen 5-6 gange i skålen.