Fint skriv uden pay wall

  • @SorteKaninMA
    link
    1911 months ago

    De opkøber patenter, hyrer lobbyister og køber små virksomheder bare for at dræbe potentiel konkurrence – killer acquisitions, som man siger.

    Jeg kan ikke se andet end at det betyder markedet ikke er reguleret nok. Hvis man kan få de-facto monopol på den måde, det er jo for dårligt.

    • @HejMedDig
      link
      411 months ago

      Som optiker, var jeg i hvert fald forundret over at de fik ok til at fusionere

  • @Marand
    link
    1711 months ago

    Priserne på briller er en af mine pet peves. Materialerne koster ikke særlig meget og feltet er gammelt nok til at alt er automatiseret og streamlinet efterhånden. Jeg ved ikke hvad jeg taler om men jeg kan ikke forestille mig at der sker mange nye ting i brillesektoren. Fejlfindingen er færdig. Briller burde være faldet i pris for mange år siden, men det er de bare ikke. Det er virkelig et sted hvor mange almindelige mennesker (mig selv inkluderet, før jeg fik en laseroperation) bliver bollet økonomisk.

    • @HejMedDig
      link
      711 months ago

      Der sker skam nyt hele tiden inden for brilleglas. For tiden er det mest glas som er med til at forebygge nærsynethed hos børn og unge. Der kommer jævnligt også bedre glas med glidende overgang, som giver større læsefelter

      Hvis du dog er mellem 20 og 40 år og let nærsynet, så er der ikke sket noget nyt i brilleglas de sidste 30+ år, med undtagelse af at antirefleksbehandlinger og hærdningen er blevet gradvist forbedret over tid, i forhold til ridsefasthed, klarhed og hvor smudsafvisende de er.

      I forhold til brillestel er meget af det noget simpelt industrielt fremstillede produkter, men der er heldigvis også masser af mærker som laver lækre ting, fremstillet på fabrikker der sætter en ære i at lave det ordenligt, og med en god portion håndværk, eller mærker som laver det hele i hånden in-house. Der er også mærker som bruger meget energi på at opfinde den dybe tallerken igen, og ender med kompliceret konstruktioner som ender med at være noget skrammel. Men jo, der er nogle firmaer som har en ekstraordinær stor fortjeneste på deres varer. Hvis man kigger på regnskabet for Lindberg (dansk brille producent af high end titanium stel) så omsatte de i 2022 for 808 mio dkr med en profit på 39%

      • @Marand
        link
        111 months ago

        Tak for indsigten :)

    • @KlorofylM
      link
      0
      edit-2
      11 months ago

      Er det ikke tid man betaler for ?

      Fik lavet to par briller til min datter den anden dag. De kostede 1200 med antirefleks. Altså kunne de have været billigere.

      Med synsprøve osv vil jeg tro stedet har brugt 1.5 time på salget. Så virker 1200 ikke så dyrt.

      • @Grippler
        link
        11
        edit-2
        11 months ago

        Tjah…jeg gav 7.000kr for mine briller for et års tid siden. Størstedelen var glassene, stellet kostede “kun” omkring 1000kr, der tog salget (med deres involvering) under en time. Det er alligevel en ret syg timeløn de tager sig så.

        Det er møgdyrt at have dårlige øjne, og man kan ikke gøre andet end at trække bukserne ned og bide i puden…

        • @KlorofylM
          link
          411 months ago

          Det lyder også helt ekstremt med 7000 kr synes jeg.

          Mine er mega ridsede så skal også snart selv have nye. Hvis det er så højt et beløb tror jeg at jeg inviterer familien på tur til Sverige, og får dem lavet der ;).

          Hvordan kom glassene op på så meget?

          • @Grippler
            link
            3
            edit-2
            11 months ago

            Høj styrke og bygningsfejl gør meget. Jeg vil gerne have et ordentligt størrelse synsfelt i glasset, ellers får jeg hovedpine og kvalme, så standard-slibning fungerer ikke da det giver et alt for snævert synsfelt, og det koster selvfølgelig også ekstra.

            Får dem også slebet tyndere så jeg ikke går rundt med hinkesten i brillerne, det er ikke kun fjollet at se på det er også ubehageligt fordi de bliver tunge.

            • @KlorofylM
              link
              211 months ago

              spændende med det større synsfelt - jeg snakkede faktisk med min brilledame om det, og hun sagde at man ikke kunne ændre på det. Så tak for info. Jeg bliver også irriteret over et lille synsfelt.

      • @Marand
        link
        211 months ago

        1200 lyder ikke så slemt nej, med synsprøve. Jeg gav dog 4500 den ene gang jeg var inde at have synsprøve og få briller, så det kan variere meget tænker jeg. Jeg er absolut ikke den der ved mest om det (på trods af min rant, som mest baserer sig på den ene oplevelse).

  • @CrateDane
    link
    1111 months ago

    Gammel artikel. De fik lov til at opkøbe/fusionere med GrandVision, det gik igennem i 2021. Siden da har de opkøbt andre firmaer som Lenstec Optical Group, Fedon der laver æsker o.lign. til briller, og nu også firmaer som Super Audio og Nuance Hearing på området for høreapparater.

    • @Viking_Hippie
      link
      111 months ago

      Skønt når man læser en artikel der fortæller om et kæmpe problem og advarer om at det kan blive meget værre hvis magthaverne ikke gør noget og man så finder ud af at det ER blevet meget værre og magthaverne STADIG ikke gør en skid! 😘👌

  • Kresten
    link
    711 months ago

    Sygt nok alligevel. Er ikke brillebruger, så har aldrig tænkt over det. Det er godt nok modbydeligt.

  • @Grueling
    cake
    link
    411 months ago

    Jeg kan kun anbefale at kigge uden for landets grænser. når det gælder brille-køb, jeg har fået ét par briller lavet i DK i de sidste 10 år, og det var kun fordi firmaet betalte for skærm-briller. (så gik jeg ud og fik lavet et par med samme specs i udlandet, for ca. 1/8 del af prisen, med bedre stel og glas-behandlinger).

    Det dyreste par briller, jeg har fået lavet i udlandet, er titaniumstel, glidende overgang, og med polariseret blænd op/ned dims + alt i anti-glare/smudsafvisende/etc… 120$.

    Et familie medlem fik lavet et par magen til i Synoptik, 10k.

    • @LightningHaqeemOP
      link
      211 months ago

      Lyder dælme smart. Er der en butik du kan anbefale?

      • @Grueling
        cake
        link
        211 months ago

        Jeg bruger zenni, de harmasser af stel, og god service.

        • @Viking_Hippie
          link
          211 months ago

          Ser ud som en fantastisk side, mange tak for informationen! 🙂

          • @Grueling
            cake
            link
            211 months ago

            Opret en konto, læg dine øjen- info ind, up load et pasbillede, så kan du ‘prøve’ brillerne på, før du køber. ;)

  • @farsinuce
    link
    1
    edit-2
    11 months ago

    Jeg har søgt lidt.

    » OptikTeam « er hverken ejet af Luxottica eller Specsavers. Nogen der kender til det?