• @SorteKaninOPMA
    link
    61 month ago

    Derfor presser den franske præsident nu på for, at EU-landene i fællesskab indfører en digital alderskontrol på 15 år. Det vil i givet fald betyde, at forældrene skal give samtykke, hvis deres børn under 15 år skal have adgang til sociale medier og andre digitale platforme.

    Hmm… Jeg tror ikke en aldersgrænse er løsningen, mest fordi den vil kræve en form for digital verificering som vil gå udover privatlivet. Hvis techgiganternes platforme er dårlige for vores børn, så synes jeg hellere de burde reguleres til at være gode for børn (og voksne, for den sags skyld).

    Ellers lyder det som om man skal til at logge ind med MitID på Facebook og det ville jeg virkelig ikke bryde mig om.

    • @President_PyrusM
      link
      41 month ago

      Nej, det ville jeg heller ikke bryde mig om. Og specielt ved jeg ikke hvordan det ville skulle fungere på medier som Reddit og her på Feddit, hvor brugerne normalt er anonyme.

      • @SorteKaninOPMA
        link
        41 month ago

        Ja… Måske er det muligt at man kan opretholde anonymiteten hvis bare man får en eller anden form for ekstern verificering når man laver en bruger. Så man kun får at vide at brugeren er den krævede alder og intet mere.

        Måske kunne det også bruges til at sikre at man ikke laver mere end 1 bruger - men jeg er ikke sikker på det er ønskværdigt.

    • Meldrik
      link
      fedilink
      31 month ago

      Der findes jo integreret løsninger med MitID og så har vi jo GDPR, som techgiganterne skal følge.

      Til sidst, så kan man jo også bare vælge den sociale platform fra, hvis man er bekymret for privatlivet.

      • @SorteKaninOPMA
        link
        51 month ago

        Til sidst, så kan man jo også bare vælge den sociale platform fra, hvis man er bekymret for privatlivet.

        Men techgiganternes monopol på sociale medier nu om dage gør at man ikke bare kan vælge en social platform fra. Hvis du ikke har Facebook, så er du simpelthen udelukket fra meget socialt og der er også mange virksomheder og organisationer der bruger det i stedet for at have deres egen hjemmeside.

        Da jeg var på universitetet skulle man ligefrem være med i en Facebook gruppe for ens årgang, ellers kunne man misse meget information.

        At følge GDPR gør ikke privatlivsproblemet bedre. Selv de store tech virksomheder bliver regelmæssigt hacket eller på anden måde lækker deres data (Cambridge Analytica fx). Jeg så helst at man minimerer den skade den slags hacks/læk kan forårsage ved simpelthen ikke at give det data til de platforme.

        • @letraset
          link
          English
          51 month ago

          Som du skriver så er der situationer hvor man ikke kan vælge en social platform fra. Sådan bør det ganske enkelt ikke være, især ikke i offentligt regi. Hvis jeg var statsminister, så skulle det være forbudt at gøre den slags, for det er undergravende for hvordan det offentlige kommunikerer med dets borgere.

          Hvad private virksomheder og organisationer vælger er op til dem, men at offentlige institutioner, som f.eks. universiteter, anvender platforme som Facebook og X til deres officielle kommunikationskanaler er under al kritik.