Jeg eksperimenterer med at lave hjemmelavet pizza på et bagestål. Det går generelt ret godt og de er virkelig sprøde og lækre 🍕😋.

Jeg havde lyst til at at prøve nogle forskellige oste for at se om jeg kunne finde en der var bedst til pizza på den måde. Også for at se om der var nogen stor forskel (og det var der, som i kan se).

Her har jeg prøvet to oste:

  1. I den øverste halvdel har jeg brugt Galbani Mozarella Cucina, som kan findes i Føtex. Det er en mozarella med lav fugt-indhold og derfor skulle den være god til pizza. Den er ikke revet i forvejen så man skal selv rive den.
  2. I den nederste halvdel har jeg brugt Karoline’s Køkken Revet Mozarella, som jo er lidt nemmere at bruge.

Resultatet er tydeligt - Karoline’s mozarella holder simpelthen ikke til den 300 graders varme ovn og ender med at blive brændt på toppen flere steder. Galbani vinder og smager fantastisk :)

  • @Kimusan
    link
    dansk
    44 months ago

    Det er ret sikkert kartoffelmel i den revne ost der får den til at branke.

    • @SorteKaninOPA
      link
      34 months ago

      Det sjove er at jeg faktisk også prøvede karolines køkkens pizzatopping (som jo rent faktisk ikke engang er ost og er meget syntetisk) og den fungerede faktisk bedre end den revne mozarella - men Galbani vinder stadig (fik desværre ikke taget et billede af den sammenligning).

  • @Nakkeost
    link
    44 months ago

    Var der nogen der sagde ost?

    Prøvede engang en pizza på en af de der sten, der var udråbt som det bedste siden skiveskåret brød. Det var da ok, men ikke SÅ fantastisk. Måske man skulle give bagestål et skud

    • @SorteKaninOPA
      link
      2
      edit-2
      4 months ago

      Jeg prøvede engang sådan en pizzasten til en kuglegrill. Det virkede okay men ikke lige så godt som stål synes jeg.

      Sten virker bedst i professionelle ovne der når rigtig høje temperaturer. Hvis man brugte stål med den slags temperaturer ville pizzaen nok blive til kul. Men når man har en normal hjemmeovn med max 300 grader så fungerer stålet bedre da det overfører varmen til pizzaen hurtigere end stenen.

      Jeg synes selv at min hjemmelavede pizza på stål er rimelig sammenlignelig med en billig pizza fra hjørnet (den kan dog ikke hamle op med ordentlig pizza fra en italiensk restaurant). Den smager godt, bunden er tynd og skorpen er sprød. Det tager noget arbejde men man kan så også helt selv vælge fyld og der er noget mere tilfredsstillende over selv at lave pizza frem for takeaway :)