Jeg eksperimenterer med at lave hjemmelavet pizza på et bagestål. Det går generelt ret godt og de er virkelig sprøde og lækre 🍕😋.
Jeg havde lyst til at at prøve nogle forskellige oste for at se om jeg kunne finde en der var bedst til pizza på den måde. Også for at se om der var nogen stor forskel (og det var der, som i kan se).
Her har jeg prøvet to oste:
- I den øverste halvdel har jeg brugt Galbani Mozarella Cucina, som kan findes i Føtex. Det er en mozarella med lav fugt-indhold og derfor skulle den være god til pizza. Den er ikke revet i forvejen så man skal selv rive den.
- I den nederste halvdel har jeg brugt Karoline’s Køkken Revet Mozarella, som jo er lidt nemmere at bruge.
Resultatet er tydeligt - Karoline’s mozarella holder simpelthen ikke til den 300 graders varme ovn og ender med at blive brændt på toppen flere steder. Galbani vinder og smager fantastisk :)
Det er ret sikkert kartoffelmel i den revne ost der får den til at branke.
Det sjove er at jeg faktisk også prøvede karolines køkkens pizzatopping (som jo rent faktisk ikke engang er ost og er meget syntetisk) og den fungerede faktisk bedre end den revne mozarella - men Galbani vinder stadig (fik desværre ikke taget et billede af den sammenligning).