Klik her for at se resultaterne for brugerundersøgelsen 2023


For bedre at forstå brugerne af Feddit.dk har jeg lavet et spørgeskema som jeg håber i vil bruge et par minutter på at udfylde 🙂. Det kan også være interessant at sammenligne resultaterne af sådan en undersøgelse over tid, og det kræver jo at man har nogle resultater at sammenligne med, så jeg tænkte det var en god idé at få startet sådan en undersøgelse tidligt.

Bemærk at alle brugere af Feddit.dk er velkomne til at svare på spørgeskemaet, inklusive brugere der er registreret på andre instanser eller folk uden en registreret bruger.

  • humanplayer2@lemmy.ml
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    1 year ago

    God undersøgelse!

    Har du overvejet også at spørge til folks ønsker om bredden af communities? Om der skal være mange snævre, eller få bredere?

    Selv kunne jeg godt tænke mig at der var communities til nogle af mine hobbyer, men kan også forestille mig at listen af communities hurtigt kan blive uoverskuelig. Samtidig kan et community om computer godt blive for bredt hvis man bare gerne vil diskutere ThinkPads.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      10
      ·
      1 year ago

      Om der skal være mange snævre, eller få bredere?

      Det handler egentlig blot om hvor mange brugere der er. Så længe der ikke er så mange brugere, så er fællesskaber nødt til at være brede, da der ikke er nok brugere til at fylde et nichefællesskab op. Modsat, hvis der er mange brugere, så kan fællesskaber være mere snævre og specifikke, da der selv i et lille fællesskab vil være nok brugere til at “fylde det ud”.

      Så jeg tænker at hvis Feddit.dk gror og får flere brugere, så vil man gradvist også se flere og flere specifikke fællesskaber (afhængig af hvad folk beder om, i sidste ende). Så som jeg ser det er der ikke nogen generel retningslinje for hvor brede eller snævre fællesskaber skal være; det afhænger blot af om der er folk til at fylde de fællesskaber ud.

      Indtil da synes jeg bare du skal poste om dine niche-hobbyer alt hvad du har lyst i !fedditdk@feddit.dk - hvem ved, det kan være der er andre herinde der har samme hobby :)

        • President_PyrusMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          6
          ·
          1 year ago

          Jeg er også helt enig med @SorteKanin@feddit.dk. Vi bør generelt afvente med at oprette nye fællesskaber indtil vi ser behovet for det på fedditdk.

        • humanplayer2@lemmy.ml
          link
          fedilink
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Det er ikke så meget en kategoriseringstrang, synes jeg. Det er også et spørgsmål om hvorvidt der er noget konkret at henvise andre til, et sted folk kan browse for (en lille smule) indhold om noget specifikt, og hvor de kan antage at der er andre med samme interesse.

      • humanplayer2@lemmy.ml
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        1 year ago

        Det synes jeg er en rigtig fin pointe og et godt perspektiv. Det er dog svært at henvise folk “udefra” til. Der ville det være handy med et adskilt community.

        På reddit fulgte jeg nogle subs, der var så godt som tomme. Men der kom en sjælden gang imellem et spørgsmål hvor jeg kunne yde support. Eller man kunne gå ind og browse posts om noget så godt som dødt. Jeg er ok med nicher der ikke fyldes op.

        Men det er jo bare mig! Andre (du?) kan jo have det anderledes, og måske de sådan tomme marker som rod.

        Man kan ikke skjule dem i en undermappe, vel?

        • Andreas
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Jag som är emot ytterligare uppdelning tills Lemmy lanserar stöd för multicommunities tycker att det är jobbigt att hålla koll på instansens alla gemenskaper när man har sitt konto på en annan instans (som du nog vet väl). Om jag vill se allt innehåll på feddit.dk från mitt feddit.nu-konto måste jag klicka på varenda gemenskap individuellt och problemet blir bara värre när antalet gemenskaper ökar. Då feddit.dk har registreringsansökning kommer danskar registrera sig på andra instanser utan den och feddit.dk går miste om deras aktivitet när de inte orkar leta efter nytt innehåll utspritt över 50 olika döda gemenskaper.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      6
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Det er en del af grunden til at alle spørgsmålene er valgfrie. Du giver kun de informationer du selv vælger at give.

      Resultaterne vil kun blive delt i aggregeret form.

      Gemmes der noget IP-adresse i forbindelse med besvarelsen?

      Nej.

      Se også BlockSurveys privatlivspolitik.