Jeg har begået et skriv inde på på reddit, om at /r/Denmark bør gå i sort på ubestemt tid, specielt på baggrund af AMA’en i går.

Gå meget gerne ind og deltag i debatten. Jeg har ikke nævnt Lemmy eller feddit.dk derinde dog

  • @LightningHaqeem
    link
    dansk
    111 year ago

    Så den godt. Ser ud til folk er splittede mellem ikke at ane hvad det handler om og derfor knotne over forslaget og på den anden side de mere garvede brugere, der følger mere med på reddit generelt.

    Jeg er selv lidt splittet. Ikke fordi jeg er imod protesten. Men snarere fordi jeg faktisk håber at reddit imploderer og derfor måske støtter blackout af de forkerte årsager.

    Jeg har længe været overbevist om at mange af det globale samfunds problemer i dag skyldes (eller forværres af) den magt de centralt styrede platforme har over især de mere påvirkelige iblandt os. Det er udemokratisk og dermed farligt (jeg tænker f.eks. på trump og brexit og de problemer de førte med sig).

    At give landsbytossen en megafon er ikke et problem i sig selv - så længe man ikke booster hans rækkevidde for at drive kontrovers og dermed trafik og omsætning.

    Profitmotivet vinder altid til sidst. Derfor tror jeg at projekter som Lemmy er værd at støtte. Det kan bidrage til at bringe noget fornuft tilbage i det moderne samfund hvor populisterne et blevet lidt for dygtige til at bruge de store platforme til at skræmme folk. Dette lader sig selvfølgelig også gøre på Lemmy. Men jeg tror bare ikke det vil lykkes nær så godt. For Lemmy har ingen interesse i kontrovers. Lemmy har ingen interesser :)

    • @SorteKaninMA
      link
      dansk
      51 year ago

      Altså Lemmy som sådan har ikke (det er bare et stykke software) men enkelte instanser kan godt have interesser. “Landsbytosserne” kan sagtens lave deres egen instans og samle sig der stadigvæk. I det mindste kan man blokere den slags instanser.

  • @KjartanVognhjul
    link
    dansk
    61 year ago

    r/denmark har på det seneste udviklet sig til at have mange ligegyldige posts. For min skyld kan det sejle, der er ikke meget kvalitet pt.

    • Kresten
      link
      dansk
      31 year ago

      Det ved jeg nu ikke, synes kun jeg blev foreslået relevante opslag🤷