• Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Automatic_Machine143 at 2024-01-03 15:46:02+00:00 ID: kg547sb


    Føler helt klart at det også er værd at bringe mænds vilkår op, for det er absolut ikke optimalt at vi ikke diskuterer livskvaliteten for 50% af befolkningen. Jeg er også af det syn at man skal vælges baseret på sine kvalifikationer og ikke sit køn/race/seksualitet, da livet er for kompliceret til at man udelukkende kan antage at blot fordi at personen er en mand at de så har haft et generelt nemmere liv (En mand har måske nogle fordele i samfundet, men har måske kæmpet sig ud af fattigdom, og haft en masse andre udfordringer osv.) En ting vi dog skal huske er at kvinde kampen er stadig relevant, vi er bare så privilegerede i Danmark at det til tider kan lyde som et luksus problem, men når man som kvinde rejser udenfor landets grænser, er det hurtigt en anden realitet man går i møde, og derfor er dog også vigtigt at huske hvad vi har opnået og ikke at tage det for givet eller tage det som en selvfølge.

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 16:16:07+00:00 ID: kg54qyk


      men når man som kvinde rejser udenfor landets grænser, er det hurtigt en anden realitet man går i møde

      Enig, danske feminister burde tage til Nigeria eller Afghanistan og kæmpe der.

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        Automatic_Machine143 at 2024-01-03 16:27:42+00:00 ID: kg56ouv


        …og det var så din konkusion ud fra det jeg skrev? Du er her jo ikke for at have en reel diskussion, du er her for at have ondt af dig selv.

        Hvad med at du istedet for prøver at ændre ting ved netop at italesætte hvad du oplever er en udfordring for dig som mand istedet for den infantile tilgang med “hø hø feminister er også bare onde”. Det er umodent og ikke særlig produktivt.

        • Dannebot
          cake
          OPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 16:29:57+00:00 ID: kg572le


          …og det var så din konkusion ud fra det jeg skrev? Du er her jo ikke for at have en reel diskussion, du er her for at have ondt af dig selv.

          Vil du ikke være sød ikke at lave personangreb og agere tankelæser?

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            Automatic_Machine143 at 2024-01-03 16:33:35+00:00 ID: kg57oj2


            Beklager hvis det endte som person angreb, men jeg prøvede netop at se ting fra mænds side hvorefter jeg bliver mødt med en umoden kommentar om feminister, der indikerede at de ikke burde bruge tid på at kæmpe for sager herhjemme.

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 16:46:52+00:00 ID: kg59tvt


              Problemet med feminismen er at den er dogmatisk og banal.

              Den har en grundpræmis om at kvinder er undetrykt og mænd (patriarkatet) er dem der undertrykker dem.

              Så feminister vil altid se efter der hvor kvinder er undertrykt, hvilket de i et lige og rigt samfund som Danmark nu tolker som enhver forskel i udfald.

              Men de er typisk blinde for deres egne privilegier som unge (attraktive) hvide kvinder.

              De er ofte fra middelklassen, typisk studerende, og mangler simpelthen real life experience med verden set fra f.eks. en mand fra underklassen i løs tilknytning arbejdsmarkedet med hårde og farlige jobs.

              De mangler forståelse for de mange oversete mænd, dem der ikke er synlige, der er lider i stilhed og dør mange år før kvinderne.

              Jeg synes feminismen er en meget usympatisk ideologi, fordi den overvejende består af priviligerede kvinder fra den akademiske middelklasse, men som stadig fremstiller sig selv som de største ofre.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Ruxini at 2024-01-03 19:17:59+00:00 ID: kg5zyld


    Det er tit gavnligt at lave en test med “Uvidenhedens Slør” når man skal afdække, hvilken gruppe der har det værst.

    Lad os sige, at du skal fødes på ny ind i vores nuværende samfund. Du ved ikke hvordan du vil blive født; du kender ikke din hudfarve, din IQ, eventuelle handicap, dine talenter eller hvilket samfundslag du bliver født ind i. Til gengæld giver jeg dig lov til, at bestemme hvilket køn du vil være. Efter du er blevet født, glemmer du naturligvis alt om, at du deltager i dette “spil”.

    Spillet hedder som sagt “Uvidenhedens Slør” og du vinder, ved at tage det valg der giver dig mest livskvalitet.

    Vælger du at blive født som dreng eller pige?

    Hvis du vælger mand er det high risk, high reward. Her har du chancen for at få størst rigdom, mest magt og flest privilegier. Du har samtidig den største risiko for at dø tidligt, at blive udsat for vold, at ende i et misbrug og du kan forvente at dø 4 år tidligere end hvis du vælger at blive født som pige.

    Hvis du vælger at blive født som pige, er det mere “the safe bet”, hvor du ikke risikerer helt lige så meget, men samtidig heller ikke har så gode muligheder for at maxe ud. Du lever længere, arbejder mindre og bliver mindre nedslidt, men du har også mindre chance for, at blive rig, magtfuld og det er i det hele taget sværere at udforme dit liv efter dine egne tanker og værdier.

    Når man ser sådan på det, så er ingen af valgene ærlig talt en særlig god deal.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Leather-Highway-8814 at 2024-01-03 18:30:29+00:00 ID: kg5rjs5


    Skub - modbølge - skub. Gudskelov for alle platte medieoutlets at menneskets adfærd er cyklisk på alle planer. Dagens nyhed - 100 år gammel og 100 år ny.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Sgubaba at 2024-01-03 15:48:33+00:00 ID: kg51nnc


    Tja i mange mange år har det været nemmere at være mænd til mange ting.

    Der er stadigvæk mange ting kvinderne kæmper med. Bevares, det er blevet sværere at være mand. Men helt ærligt så mærker jeg det ikke, jeg læser kun om det i aviserne og på nettet. Jeg er endda fed, fra Vestegnen med accent, ikke en smuk mand, og går ikke synderligt op i mit udseende. Så jeg burde da opleve lidt diskrimination fra tid til anden, men gør det aldrig.

    Jeg synes helt generelt, at vi alle sammen, mænd og kvinder, burde tage os sammen og lade være med at pege fingre. Kigge på hinanden og sige “Hvordan gør vi samfundet bedre for os ALLE?” ikke kun de sorte, hvide, dem med tissekoner, tissemænd eller dem som har begge dele. Den her slags klynkeri kommer vi desværre ingen vegne med, det er endeløs spiral. Der vil altid være nogle som føler eller bliver nedprioriteret. Vi kan ikke få lige meget alle sammen, sådan er livet og sådan er verden.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    TylerDurden3030 at 2024-01-03 15:57:18+00:00 ID: kg5qfi6


    r/menslib er et godt sub for diskussioner om disse problemstillinger og udfordringer der i højere grad rammer mænd end kvinder i det moderne samfund, uden at det skal blive en kamp mellem kønnene og om hvem der har det værst. Gode forslag til disse problemstillinger og hvordan vi kan løse dem sammen.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Jozoz at 2024-01-03 15:57:18+00:00 ID: kg5bim1


    Der er ingen grund til at arbejdsgiver skal vide noget om ansøgers køn, seksualitet eller race.

    Jo mindre de ved, desto mindre kan det påvirke beslutningstagen.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Sheepsaurus at 2024-01-03 15:27:04+00:00 ID: kg5nnqr


    Jeg har personligt erfaret, henover 10+ år i min branche, at kvinder ikke blot har fortrinsret - De bliver ansat næsten udelukkende fordi de er kvinder. Jeg har set ultrakompetente kollegaer med perfekte og ekstensive CV’er, blive skubbet til side for inkompetente kvinder direkte ud af gymnasie - Samtlige af disse, værende kandidater som har skiftet fag eller har fundet nyt arbejde andetsteds næsten med det samme.

    Det bringer mit pis i kog når den latterlige; "Jamen kvinder tjener jo mindre end mænd ): ): " kommer frem - Som om kompetente økonomer i alle fag, i hele Danmark, kollektivt tænker; “Ja for helvede, lad mig ansætte dumme dyre mænd så jeg slipper for at betale mindre til kloge billige kvinder.” - Føj for helvede. Fuck af.

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      xinglay at 2024-01-03 18:24:47+00:00 ID: kg5qjrw


      Jeg er meget nysgerrig på det med kvinders fortrinsret - kan du uddybe det nærmere?

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        droolingsmiles at 2024-01-03 19:25:58+00:00 ID: kg61e02


        Det sker i hvert fald i min branche - IT-branchen. Det sker ret så åbenlyst og der lægges overhovedet ikke skjul på det. Jeg kan kun tislutte mig forrige skribent. Jeg har set kvinder ikke alene få jobbet, men hurtigt avancere til trods for at de i en programmørstilling efter flere år ikke kunne kode en enkelt linje. Jeg har oplevet at vi skulle tage lige mange kvinder og mænd til samtale til trods for at vi ret hurtigt nåede ud i kvinder som på ingen måde besad nogle af de efterspurgte kompetencer og dermed sorterede mænd fra som besad dem i stor stil. Jeg har også venner i Universitetsverdenen og der er den slags langt værre.

        Alt det sagt, så er der masser af andre områder her i samfundet, hvor det stinker at være kvinde, men jeg mener bare ikke løsningen er at træde på mændene for at komme højere op. Vi må da kunne skabe ligestilling uden at kompromitere vores integritet.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Matchbreakers at 2024-01-03 15:27:04+00:00 ID: kg5de87


    Hvordan fanden kan det være så svært at hyre den bedste kandidat til et job, ligegyldig køn, hudfarve, religion eller hvor vidt de hænger deres toiletpapir over eller under. Vi mennersker er jo åbenbart skruet sammen til at udelukke.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Designer_Tune_6611 at 2024-01-03 18:58:03+00:00 ID: kg5wfcm


    Det er svært at forholde sig til ligestillingskampen, ikke? Det er som om at det er selektiv ligestilling?

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    BangBangBange at 2024-01-03 16:24:14+00:00 ID: kg563q2


    Positiv særbehandling er det nye racisme og sexisme. Jeg væmmes ved det. Det er lige så slemt som det der skete den gang.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    thatlookwrongtome at 2024-01-03 17:08:21+00:00 ID: kg5d8gj


    Har faktisk aldrig set en mand arbejde i Matas nu hvor jeg tænker over det.

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      SpaceSire at 2024-01-03 17:53:11+00:00 ID: kg5ky7c


      Jeg har. En klage jeg dog har er at kvinder i Matas “womansplainer” til mig, som (ginger) gut, hvordan solcream virker. Den ene gang jeg husker at snakke med en mand ansat i Matas var han bare høflig og vidste mig hvor panthenolen stod uden at skulle stå og gøre sig klog.

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        WhatEver069 at 2024-01-03 18:10:49+00:00 ID: kg5o2kp


        Undskyld, men hvorfor fuck behøver man forklare hvordan solcreme fungerer? 🥲

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      WhatEver069 at 2024-01-03 18:01:53+00:00 ID: kg5nvo4


      Det har jeg- gik forbi én tidligere idag 😂 og har stødt ind i flere gennem tidens løb ☺️

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Micp at 2024-01-03 17:56:47+00:00 ID: kg5mhwz


      Det har jeg, men det er rigtigt at der er langt imellem dem.

      Men når det kommer til tanken om at det er den bedst egnede der skal have jobbet, så går mænd nok generelt ikke lige så meget op i de produkter de har i Matas og har derfor mindre viden om det og ville kræve mere oplæring på jobbet.

      Men selvfølgelig hvis man får en ansøgning fra en mand der faktisk går op i de ting så er det da bare at hyre ham.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    TonyGaze at 2024-01-03 16:39:37+00:00 ID: kg58nrq


    Vent … jeg bliver beskyldt for at lave en stråmand (hvad overhovedet ikke giver mening,) og kaldt sofist, men det er mig du klandrer for at lave et personangreb?

    Derudover, “pseudovidenskab?” Hvilken pseudovidenskab? Makker, hvad taler du om?

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Omni__Owl at 2024-01-03 15:27:04+00:00 ID: kg59u1p


    Der er sat en ret tydelig tone i det her indlæg vil jeg sige. Jeg kan læse igennem tråden at alt der ikke decideret skriver “det er også syndt for mændene” bliver mødt med downvotes.

    Det er lidt træls. For ja, tingene har markant ændret sig og der skal ligges mere vægt på de problemer, som mænd er overpræsenteret i såsom vold, selvmord og hjemløshed. De ting bliver bare ikke addresseret ved at blive sure på feminister. Der skal de samme type grupper til, som kæmper for mænd på de områder, som der er grupper der kæmper for kvinder på andre.

    Det er primært mænd, som har sat andre mænd i den her situation. Det er sgu ikke kvinder.

    Men det er da markant nemmere at sætte sig sur på kvinder istedet.

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 17:31:17+00:00 ID: kg5h3iu


      Det er primært mænd, som har sat andre mænd i den her situation. Det er sgu ikke kvinder.

      Det er rigtigt at mænd med magt overvejende har allieret sig med feministerne, ikke mindst fordi de som mænd med magt har interesse i at yngre dygtigere mænd ikke kommer op og udfordrer dem.

      En kvote-kvinde er ingen udfordring.

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        Omni__Owl at 2024-01-03 17:32:45+00:00 ID: kg5hcsk


        Det er decideret konspiratorisk tænkning, men hvis det er der du er på emnet, så kan jeg godt forstå, hvorfor tonen er så aggresiv i den her tråd.

        Held og lykke.

        • Dannebot
          cake
          OPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 17:44:56+00:00 ID: kg5jhph


          Det er decideret konspiratorisk tænkning

          Det er et helt almindeligt argument i debatten om kønskvoter, men måske du er så vant til ekkokammeret at modargumenter fremstår chokerende.

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    TonyGaze at 2024-01-03 16:39:37+00:00 ID: kg58nrq


    Vent … jeg bliver beskyldt for at lave en stråmand (hvad overhovedet ikke giver mening,) og kaldt sofist, men det er mig du klandrer for at lave et personangreb?

    Derudover, “pseudovidenskab?” Hvilken pseudovidenskab? Makker, hvad taler du om?

  • Dannebot
    cake
    OPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Vibalist at 2024-01-03 15:52:56+00:00 ID: kg50yax


    Jeg har egentlig ikke lyst til at hoppe på anti-feminisme vognen da jeg ikke tror det er konstruktivt, men det er efterhånden et faktum at mænd på en række områder har det dårligere end kvinder. Her fremhæves arbejdslivet, men hvis man ser på uddannelsesfrafald, selvmordsrater, hjemløshed mm. klarer mænd og drenge sig også værre. Sociologen Tobias Petersen skrev om det i Information for lidt siden, og jeg synes han får det stillet op på en måde hvor det ikke handler om at grave grøfter og kalde kvinderne dumme, men blot handler om at opdatere køns- og ligestillingsdebatten så vi også får italesat mænds issues:

    "Hvad enten det skyldes uvidenhed, blindhed eller bevidste fravalg, spiller mænds problemer kun en begrænset rolle i diskussionen om køn og ligestilling i Danmark. De samme medier, som rutinemæssigt undrer sig over undersøgelser, der viser, at nogle mænd synes, at ’ligestillingen er gået for langt’, dækker ligestillingsområdet, som om man bare kunne sætte lighedstegn mellem ligestillingsproblemer og kvinders problemer.

    Man kan undre sig over, at det forholder sig sådan. For træder man et skridt tilbage, vil man snart opdage, at kvinder nok klarer sig ringere end mænd på nogle områder, men mænd klarer sig til gengæld ringere end kvinder på andre. Det er sandt, at der er flere mandlige topledere, bestyrelsesmedlemmer og professorer. Men det er lige så sandt, at der er flere mandlige hjemløse, barnløse og misbrugere. Mænd dominerer i toppen af samfundshierarkiet. Men også i bunden."

    Artiklen er ikke bag betalingsmur.

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Plantlover3000xtreme at 2024-01-03 18:25:08+00:00 ID: kg5qlzw


      Jeg synes også det er super spøjst egentlig at det at mænd har det ringere på nogle områder hos nogen bliver framet som at “ligestillingen er get for vidt”, fremfor at mænd på disse områder har brug for ligestilling.

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        Vibalist at 2024-01-03 18:42:26+00:00 ID: kg5tnl5


        Ikke hvis ordet ‘ligestilling’ udelukkende bliver brugt om kvinders problemer, hvilket det ofte gør.

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      RubyOfDooom at 2024-01-03 17:05:37+00:00 ID: kg5ctbn


      er ikke anti-feministisk at påpege at mænd på nogen områder har det værre end kvinder. Det er noget feministisk teori i høj grad beskæftiger sig med - hvordan kønstereotyper og patriarkalske strukturer skader os allesammen.

      Det frustrerer mig dog, når ligestilling bliver gjort til et spørgsmål om “hvem har det bedst” - ligestilling handler om adgang til magt, hvem får magt på baggrund af deres køn og hvem bliver udelukket fra den. Her høre ting som jobdiskrimination selvfølgelig ind, men det bliver noget fluffyt hvis vi taler om det i termer af at “have det godt”.

      Jeg er synes det er synd når artiklen som den du linker til altid skal starte med “Nu har vi lige snakket om kvinder, hvad med mændene?”. Jeg er uenig om med dig om at det ikke er en form for grøftegravning, om ikke en mere subtil form end bare at sige “kvinder er dumme”. Ligestilling er ikke et nulsumsspil. At der bliver skrevet en artikel om at kvinders ligestilling vinder frem på nogen områder, er ikke et angreb på mænd. Mænd kan og bør tage jeres egne kampe, uden at det skal sættes i lyset af kvinders muligheder og fremskridt.

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        riskage at 2024-01-03 18:04:47+00:00 ID: kg5n000


        er ikke anti-feministisk at påpege at mænd på nogen områder har det værre end kvinder. Det er noget feministisk teori i høj grad beskæftiger sig med - hvordan kønstereotyper og patriarkalske strukturer skader os allesammen.

        Forklarer patriarkatteorien hvorfor det både skyldes patriarkater at mænd trives uproportionelt godt i en given sammenhæng, lad os sige højere uddannelse, historisk, men samtidig hvordan det også er patriarkaters skyld at det forholder sig omvendt i dag?

        • Dannebot
          cake
          OPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          RubyOfDooom at 2024-01-03 18:37:18+00:00 ID: kg5sqwu


          Cliff-note version:

          Mænd klarede sig rigtig godt uddannelsesmæssigt historisk, først fordi det ikke var tilladt for kvinder at tage en uddannelse. Da det blev tilladt for kvinder var det under en forventning om kvinder ikke var nær så gode. Kvinder skulle i høj grad bevise at de høre til, hvor mænd bliver antaget at de høre til.

          Det hænger stadig væk ved i den måde vi opdrager børn på. Der bliver sat hårdere forventninger til pigers evner til at være selvstændige og arbejdsomme. Piger internatilsere presset og bliver tstræbere (flittigpiger hvis vi skal holde det kønnet), de bruger derfor mere tid på skolearbejde og er mere selvkritiske. Drenge oplever ikke samme pres og sætter ikke samme forventninger til sig selv - de tænker at det nok skal gå, mod pigernes “hvis ikke jeg er perfekt er jeg ikke noget værd.”

          Det er i hvert fald en forklaring. Der er mange faktorer der spiller ind.

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            riskage at 2024-01-03 18:44:39+00:00 ID: kg5u1of


            Det er faktisk en fin forklaring jeg godt kan acceptere, i hvert fald overfladisk uden at jeg har sat mig mere end i sagen.

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        RubyOfDooom at 2024-01-03 17:24:09+00:00 ID: kg5fuax


        Og så er der problemerne med argumentationen i artiklen:

        Fejler sundhedssystemet mænd? Forskning i sygdomme og dosering af medicin er stadig designet til mandekroppen. Kvindesygdomme er stadig underprioriterede og kvinder har sværere ved at blive taget alvorligt hos lægen. Fra alt hvad jeg har set af statistik på området er grundene til at mænd lever kortere og har dårligere helbred, er at mænd har en mere usund livsstil (rygning, kost og druk), benytter sundhedsvæsenet mindre og følge lægen instruktioner dårligere. Er det et ligestillingsproblem? Ja! Det synes jeg virkelig er noget vi skal arbejde på at løse som samfund, men pege på sundhedsvæsnet og sige at de har fejlet og at ressourcer skal skævvrides hårdere i mænds farvør er ikke løsningen.

        Fejler uddannelsessystemet drenge og mænd? Drenge får lavere karakterer end piger i skolen. Undersøgelser viser dog også at piger bruger væsentlig mere tid på skolearbejdet, er mindre tilfredse med deres egen præsentation og karakterer og er mere tilbøjelige til at udvikle angstsygdomme i løbet af skolesystemet. Drenge får mere taletid i klasselokalet og mere af lærernes tid. Er det er ligestillingsproblem at mænd falder bagud? Ja! Og jeg synes bestemt at det er noget vi skal tackle som samfund, men at sætte det op som om at uddannelsessystemet har fejlet dem og flere ressourcer skal bruges på at hjælpe drenge, mens pigerne bare kan slide sig selv ned, synes jeg igen er forfejlet.

        • Dannebot
          cake
          OPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          Vibalist at 2024-01-03 17:39:05+00:00 ID: kg5igli


          Interessante perspektiver! Tak. Kan du pege på nogle relevante undersøgelser på disse områder? F.eks. at medicin er designet til mandekroppen, at drenge får mere taletid i skolen, etc.

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            Sequia at 2024-01-03 18:35:29+00:00 ID: kg5sffr


            Det er generelt kendt at mange forsøg kun gør bryg af mænd, han-mus og han-rotter osv. Dette er fordi hunkønsvæsener vil være forskellige steder i deres hormon cyklus, hvilket vil ændre på biokemien. Så er der jo klart bedre bare at lade være med at tage højde for det /s

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              calculating_chemist at 2024-01-03 19:15:03+00:00 ID: kg5zfub


              Cost benefit.

              Thalidomid 2.0 ville være dyrt.

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            TaurielsEyes at 2024-01-03 18:33:55+00:00 ID: kg5s5ij


            Typisk gider de ikke teste medicin på kvinder da det er så træls med kvindes hormonelle cyklus der kan gøre det sværere at se resultater. Det betyder at dosering samt effekt er undersøgt på mænd (typisk i alderen 20-35 hvilket også er ugensigtsmæssigt).

            De “typiske” tegn på hjerteanfald er dem mænd får. Kvinder har tit lidt andre symptomer.

            Hvis du har lyst så har bogen “Invisble Women” mange flere grelle eksempler.

            Bogen:

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            JoeThePoolGuy123 at 2024-01-03 18:06:26+00:00 ID: kg5naf4


            Jeg har ikke lige umiddelbart nogle kilder liggende (og er for doven til at finde dem, sagsøg mig), men i de kurser jeg har taget i medicinalkemi/lægemiddeludvikling på min kandidat kom det tema op flere gange. Fx er 1 stadie kliniske forsøg på raske mænd i alderen 25-35. Der er kommet en del mere fokus på problematikken de seneste ~10 år, men fra medicin påbegynder udvikling til det rammer hylderne kan der gå 7-10 år.

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        kaninkanon at 2024-01-03 19:26:52+00:00 ID: kg61jta


        Det er ret praktisk sådan altid at have en mandlig bøh-mand at skyde skylden på, mens man lader som om at man går ind for ligestilling.

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        Vibalist at 2024-01-03 17:20:39+00:00 ID: kg5f8l9


        er ikke anti-feministisk at påpege at mænd på nogen områder har det værre end kvinder. Det er noget feministisk teori i høj grad beskæftiger sig med - hvordan kønstereotyper og patriarkalske strukturer skader os allesammen.

        Men man kan måske kaste tvivl over den præmis, at det udelukkende er kønsstereotyper og patriarkiet der gør livet surt for os. Tit bliver ‘patriarkiet’ gjort til en meget overordnet, ufalsificerbar skurk i alle samfundets spørgsmål, som al dårskab kan føres tilbage til. Hvis en mand så mener at hans problemer opstår andetsteds, måske hos selve feminismen, får han at vide “nej, nej, det er patriarkatet”.

        Det frustrerer mig dog, når ligestilling bliver gjort til et spørgsmål om “hvem har det bedst” - ligestilling handler om adgang til magt, hvem får magt på baggrund af deres køn og hvem bliver udelukket fra den. Her høre ting som jobdiskrimination selvfølgelig ind, men det bliver noget fluffyt hvis vi taler om det i termer af at “have det godt”.

        Men han bruger jo ikke fluffy termer som ‘at have det godt’. Han nævner konkrete eksempler som f.eks. uddannelsesinstitutioner, selvmordsrater, hjemløshed, barnløshed og misbrug. Alle målbare parametrer som mænd halter bagud på.

        Og at være hjemløs, misbruger, dårligt uddannet, barnløs er jo i den grad ting, der udelukker en fra at have magt i samfundet.

        Jeg er synes det er synd når artiklen som den du linker til altid skal starte med “Nu har vi lige snakket om kvinder, hvad med mændene?”.

        Ikke hvis debatten om kvinders ligeret er nået til et punkt hvor den aktivt står i vejen for debatten om mænds ditto. Et bestemt emne, eller en bestemt vinkel, kan godt fylde så meget, at den fjerner fokus fra noget andet. Specielt hvis dette ‘andet’ er et mod-narrativ.

        Jeg er uenig om med dig om at det ikke er en form for grøftegravning, om ikke en mere subtil form end bare at sige “kvinder er dumme”.

        Okay. Øjnene der ser, og alt det der. Jeg synes det er en utrolig fair artikel.

        Ligestilling er ikke et nulsumsspil. At der bliver skrevet en artikel om at kvinders ligestilling vinder frem på nogen områder, er ikke et angreb på mænd. Mænd kan og bør tage jeres egne kampe, uden at det skal sættes i lyset af kvinders muligheder og fremskridt.

        Ligestilling er på nogle områder et nulsumsspil. En virksomhed kan jo kun ansætte x antal mennesker, og hvis man pludselig som leder føler, at man skal ansætte flere kvinder end mænd, går det jo ud over mændene.

        Men generelt er jeg enig med dig. Kvinder og mænd kan sagtens sameksistere i lighed, uden at det skal koste nogle af grupperne noget. Det er bare, imø, ikke det vi er vidner til lige nu. For feminismen har sejret så hårdt, at mænd nu står tilbage med deres egne ligestillingsproblemer, som skal løses med et modsvar til feminismen, ikke med mere feminisme.

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      linkenski at 2024-01-03 18:00:10+00:00 ID: kg5m6tp


      Jeg ved i hvertfald at hvis der var det politisk-korrekte miljø som der er nu, dengang jeg var den akavede og håbløse dreng i klassen, i folkeskolen, så var jeg måske gået fortabt.

      Jeg havde det slemt nok med at navigere at blive teenager og leve op til drengetingene, og at kunne blive respekteret når pigerne i klassen begyndte at blive modne, og der var mange ting jeg ikke forstod dengang, og ærligt talt var socialt bagud.

      Hvis der oveni det var alt det der “Det skal være okay at være som man er MEN DU SKAL IK DISKRIMINERE!!” agtige temprament så havde jeg fandme blevet sindssyg.

    • Dannebot
      cake
      OPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      TwerkingOreo at 2024-01-03 16:04:05+00:00 ID: kg52rd5


      Det ville da også være fjollet at hoppe på anti-feminisme vognen når det er feminister og feminisme, der gør absolut mest for faktisk at hjælpe på de problemstillinger som påvirker mænd uforholdsvist meget i samfundet :)

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 16:06:11+00:00 ID: kg5343z


        Det ville da også være fjollet at hoppe på anti-feminisme vognen når det er feminister og feminisme, der gør absolut mest for faktisk at hjælpe på de problemstillinger som påvirker mænd uforholdsvist meget i samfundet :)

        Det der er jo intet andet end et forsøg på gaslighting.

        Feminister er jo dem der har skabt den situation vi taler om her, hvor mænd diskrimineres når de søger job.

        Hvem er det der år efter år, dag efter dag, har præget diskursen til at virksomheder skulle vælge kvinder?

        I kan nedstemme alt I vil, men det er jo rigtigt. Det med at fremme kvinder på arbejdspladsen har jo været feministisk mærkesag nr. 1 i årtier.

        • Dannebot
          cake
          OPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          Wise_Peach7209 at 2024-01-03 16:30:24+00:00 ID: kg575bd


          Problemet i den skæve fordeling mellem mænd og kvinder på top og bund, hhv, skyldes ikke kønskvoter. Tror du, det er de u-uddannede, kriminelle eller misbrugerne, der er kvinders konkurrenter til jobs? Det starter langt tidligere, helt i barndommen og i folkeskolen, hvor drenges forældre og lærere ikke lykkes med at give dem et lige så godt udgangspunkt for at lykkes senere i deres uddannelse og liv som pigernes.

          Det er ikke kønskvoter på lederstillinger, der gør mænd mere kriminelle, voldelige og statistisk mere udsatte for vold.

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            Vibalist at 2024-01-03 17:47:12+00:00 ID: kg5jw4x


            Men at drengene ikke får at lige så godt udgangspunkt fra barnsben kan jo også vidne om et samfundsmæssigt og kulturelt problem, hvor drengebørn opdrages anderledes end piger grundet negative stereotyper, eller hvor f.eks. undervisningen i højere grad foregår på pigernes end drengenes præmisser.

            Altså en kultur der (ubevidst) diskriminerer mod drenge og mænd.

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              Wise_Peach7209 at 2024-01-03 18:37:59+00:00 ID: kg5svcd


              Ja HELT sikkert! Det er jeg 1000 % enig i, og var sådan set der næste led i mit argument. For kønskvoter på (leder)stillinger ændrer jo ikke noget for de drenge. Toksisk maskulinitet skader både kvinder, men i høj grad også mænd.

              At kvinder er underrepræsenteret i lederstillinger og der STADIG er et løngab mellem historiske mande- og kvindejobs kan sagtens være sandt og have behov for en indsats, samtidigt med at der er behov for at addressere, at drenge/mænd er overrepræsenterede ift kriminalitet og vold og er dårligere uddannede.

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                Vibalist at 2024-01-03 18:50:08+00:00 ID: kg5v0l1


                Okay, men jeg tror stadig ikke vi er på bølgelængde her. Jeg er grundlæggende uenig i (eller i hvert fald skeptisk overfor) at det udelukkende er toksisk maskulinitet der skaber de problemer drengene står overfor.

                At drenge f.eks. klarer sig dårligere i skolen kan jo også være fordi, at uddannelsesinstitutionernes rammer favoriserer pigernes måde at indlære ting på: Altså en struktur der gør pigerne til de privilegerede, og intet har at gøre med toksisk maskulinitet.

                Min helt store anke med feminismen i er, at den sjældent vil anerkende en sådan mulighed. Alt kan føres tilbage til patriarkat og toksisk maskulinitet. Feminismens teorier fremstilles ofte som skinbarlige fakta, men har i højere grad karakter af ufalsificerbare tolkninger.

        • Dannebot
          cake
          OPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          name-exe_failed at 2024-01-03 16:18:04+00:00 ID: kg552lz


          Feminister er jo dem der har skabt den situation vi taler om her, hvor mænd diskrimineres når de søger job.

          Det jo så ik helt korrekt. Det er et bi-produkt måske men det er ikke noget de har gjort intentionelt.

          Det er 100% korrekt at feminisme faktisk også hjælper mænd. Desværre vil mange mænd ikke se det.

          Spørg dig selv hvilket køn der har skabt samfundet som mænd har det dårligt i? Det mænd btw.

          Ved godt folk hader termet “toxic masculinity” men det er noget af det feminisme bekæmper. Toxic masculinity er lige så skadefuldt for mænd som det er kvinder.

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            NiuxeR at 2024-01-03 16:33:42+00:00 ID: kg57p5w


            Toxic masculinity

            Og så undre feministerne sig over mænd ikke kan se de hjælper… de har skabt et ord om det dårlige mænd gør. Sikke en hjælp.

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              name-exe_failed at 2024-01-03 16:38:34+00:00 ID: kg58hnt


              Nej toxic masculinity er ikke ord om det dårlige mænd gør. Drop dine Jordan Peterson og Andrew Tate videoer og prøv at forstå.

              Toxic masculinity har ikke noget med at shame mænd for at være mænd at gøre.

              Toxic masculinity er ting som:

              * Mænd der shamer andre mænd fordi de måske har en hobby der ikke er traditionelt maskulin.

              * Ting som “boys will be boys” når det blir sagt til en som er seriøst voldelig.

              * Mænd der lever sit liv får at bolle så mange kvinder de kan mens de samtidig kalder kvinder som har haft mange partnere ludere.

              Toxic masculinity er ordene der beskriver en måde at være maskulin på som ikke kun skader de mennesker omkring dig men også aktivt gør dit eget liv værre.

              Vi har lavet et miljø hvor mænd tror det at være mand er at være er at have mange penge, masser af sex og at ha et voldeligt synspunkt.

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                SpaceSire at 2024-01-03 16:57:48+00:00 ID: kg5bkxc


                Foreslag til andre termer: Sexisme, voldstolerance, objektificering, (sexistiske) dobbelt standarder

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                xantiema at 2024-01-03 17:10:13+00:00 ID: kg5diou


                Det er godt nok noget at de dummeste jeg har læst længe. At opfinde nogle ord, som beskriver en mindre brøkdel af den mandelige populationen og dertil ekstrapolere det til et kulturelt phenomæn, er pænt over minimum græsen til misandri. Jeg tror ikke folk, som benytter det vil forstå hvor latterligt det egentlig er før vi opfinder noget lignende for alle kvinder baseret på en mindre gruppe af ‘Karen’ eller OnlyFans modeller.

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  name-exe_failed at 2024-01-03 17:13:08+00:00 ID: kg5dzfi


                  Hvis ikke du er en del af den brøkdel så godt for dig. Fantastisk!

                  Men det er desværre en større brøkdel end du tror og de er en meget højlydt minoritet, som aktivt skader hvordan folk tænker om mænd.

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                NiuxeR at 2024-01-03 16:47:25+00:00 ID: kg59x4m


                Det er no true scotsman det der. Faktum er at der findes nogle kvinder der ude der følte sig stødt over mænd sidder med spredte ben i toget, og kaldte det man-spreading, når mænd forklare noget til kvinder de ved, så er det man-splainling, hvis en mand stotisk er det også et problem.

                Nu sidder du så og vælger nogle klare ting som vi kan blive enige om, så som at “shame” andre mænd for deres valg, nok en slags mobning, eller at være voldlig. Come on.

                Nej toxic masculinity er ikke ord om det dårlige mænd gør. Drop dine Jordan Peterson og Andrew Tate videoer og prøv at forstå.

                Gider du lukke røven altså? Hvorfor skal jeg puttes i kasse med dem, fordi jeg mener at detikere negative ord til ét køn, når begge kan gøre dette, er dumt?

                Skal vi også til at kalde folk der opføre sig hysterisk, for bitch-behavior? Nej vel. Så prøv du at forstå, vi mænd gider ikke det pis det mere nu. Så stop. Er man voldlig, så er det skidt, at du ønsker at kaste en køn efter det viser blot en klar sexisme. Som vi ser ved feminismen i nyere tid.

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  Ricobe at 2024-01-03 17:10:40+00:00 ID: kg5dlar


                  Så prøv du at forstå, vi mænd gider ikke det pis det mere nu

                  Det er et udtryk som mange mænd står bag. Det handler ikke om at udskamme mænd, men om en gammeldags tankegang om hvordan mænd “skal” agere, som ofte skader mænd og holder mænd tilbage.

                  Du og jeg bliver ikke automatisk proppet i en kasse med mænd der har den adfærd. Du misforstår udtrykket, hvis du tror det er sådan det bruges.

                  Faktum er at der historisk har været meget bestemte termer for hvordan kvinder og mænd skal agere. Hvis du ikke allerede præcist på bestemte måder så kunne du bliver udskammet af samfundet. Nogle af disse ting hænger stadig ved i vores system nutildags.

                  Vi snakker netop om hvordan mænd falder bagud i ligestilling på nogle områder. En af faktorerne skyldes der stereotyper vi ikke har fået brudt op med endnu. Og det er det det betegnes som toxic masculinity. Hvis vi vil forbedre forholdene for mænd, så er vi nødt til at adressere det

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  SpaceSire at 2024-01-03 17:01:07+00:00 ID: kg5c48l


                  dårlig ide at bruge termen hysteri. både hysteri og toxic masculinity er skod sexistiske termer der skal begraves.

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              Guysforcorn at 2024-01-03 16:47:56+00:00 ID: kg5a01b


              Du har fuldstændig misforstået “toxic masculinity” som et ord hvis du tror det handler om hvor dårlige mænd er. Det er faktiskt ret ynkeligt at du græder over et ord du selv har skabt betydningen for.

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 16:54:47+00:00 ID: kg5b3js


                Det er faktiskt ret ynkeligt

                Hvorfor bruger du et ord som ynkeligt?

                Det kan kun være fordi du ønsker at følelsesmæssigt manipulere den person du skriver til.

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  Guysforcorn at 2024-01-03 16:55:41+00:00 ID: kg5b8pe


                  Hvad hed din gamle account

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                NiuxeR at 2024-01-03 16:52:13+00:00 ID: kg5aowo


                Nåh pus da, ramte jeg dig? Øv da. Så kan man se niveauet der skal diskuteres på, når det første svar man får er et personangreb.

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  Guysforcorn at 2024-01-03 16:54:07+00:00 ID: kg5azr9


                  Hvad beskriver ordet “toxic masculinity”

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            Vibalist at 2024-01-03 16:54:43+00:00 ID: kg5b38r


            Det jo så ik helt korrekt. Det er et bi-produkt måske men det er ikke noget de har gjort intentionelt.

            1. Du kan ikke bevise at det er et ikke-intentionelt biprodukt. Meget af det er sikkert, men noget af det kan også skyldes at feminister slet og ret ikke kærer sig lige så meget for mænds problemer som kvinders.
            2. Når nu mændenes unikke problemer er ude i det åbne og feministerne ikke længere med troværdighed kan sige, at de ikke var klar over at de fandtes… Har de så tænkt sig at gøre noget mere ved dem i 2024, tror du? Jeg kan have min tvivl.

            Det er 100% korrekt at feminisme faktisk også hjælper mænd. Desværre vil mange mænd ikke se det.

            Nedladende udsagn. Vi mænd kan godt selv se om noget hjælper os eller ej, uden at en kvinde skal fortælle os det. Jeg tør vove den påstand at du selv ville blive ret provokeret hvis rollerne var byttet rundt.

            Spørg dig selv hvilket køn der har skabt samfundet som mænd har det dårligt i? Det mænd btw.

            Hvem der har skabt et samfund og en kultur er et komplekst emne der ikke bare kan koges ned til “det var mændene der gjorde det”. Mange af de toksiske idealer mænd synes de skal leve op til, skabes af begge køn i et samspil. Forventningen om at mænd eksempelvis skal være stærke, handlekraftige og lade være med at tude, kommer i den grad også fra kvinderne. Vi er ikke macho-agtige for at imponere hinanden, men jer.

            Ved godt folk hader termet “toxic masculinity” men det er noget af det feminisme bekæmper. Toxic masculinity er lige så skadefuldt for mænd som det er kvinder.

            “Toksisk maskulinitet er også giftigt for mænd” har karakter af at være en dogmatisk læresætning på lige fod med “feminisme er også til for mænd”. Det er en af de der ting der gentages og gentages, uden at det nødvendigvis bliver kvalificeret.

            Okay. Hvis feminismen også er til for mænd, så fortæl mig: Hvordan vil feminismen forsøge at løse alle de problemer der nævnes i artiklen? Vil man give afkald på narrativet omkring, at kvinder diskrimineres i ansættelsesprocessen, nu hvor det ser ud til at være den anden vej rundt? Vil man i det hele taget med samme kampgejst gå ud og italesætte mænds problemer i samfunddebatten, som man italesætter kvinders? Kommer vi til at se programserier, debatter og avisartikler fra feministerne om mænds selvmordsrater og dårlige uddannelsesmuligheder?

            Hvis nej, så er udsagnet “feminismen er til for mænd” måske ikke helt korrekt.

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            SpaceSire at 2024-01-03 16:46:36+00:00 ID: kg59sdj


            Kan du give en list over hvad du mener med toxic masculinity? Det er simpelthen en for vag paraplyterm og jeg tror den slags termer gør mere skade end gav.

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              name-exe_failed at 2024-01-03 16:47:40+00:00 ID: kg59yho


              Jeg kunne sagtens blive enig i at ordet gør mere skade end gavn. Men det er også kun fordi der ikke er et andet et.

              Det har fået et absurd dårligt ryg, så kunne sagtens være med på et helt nyt ord for det.

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 16:24:48+00:00 ID: kg5674o


            Spørg dig selv hvilket køn der har skabt samfundet som mænd har det dårligt i?

            Mænd har på alle målelige områder fået det værre i de senere årtier, hvor feminisme har fyldt mere og mere.

            Det er meget tydeligt at et mere feministisk samfund ikke gavner mænd.

            Man kan sige at muligvis har det gavnet mænd der er seksuelle minoriteter, men jeg er ikke overbevist om det heller, da de også rammes af samme mandlige problemer generelt - og desuden stadig har dårlig selvværd.

            Toxic masculinity er lige så skadefuldt for mænd som det er kvinder.

            Nej, det er ikke toxic masculinity. Det er toxic femininity hvis det er noget. Det selvoptagede, det intrigante, de iscenesættende samfund, hvor meritokrati sættes tilside for intriger og drama.

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              Guysforcorn at 2024-01-03 16:48:39+00:00 ID: kg5a469


              Hvordan har feminisme fyldt mere og mere. Hvordan har feminismens fremskridt ledt til sexismen oplevet af mænd

              Det er meget tydeligt at et mere feministisk samfund ikke gavner mænd.

              Nævn noget konkret istedet for vibes

              Det er sindsygt at have overlevet en pandemi, to finanskriser, utallige krige og så skylde skylden på feminisme. Måske er samfundet bare generelt ved at stride over? Mænd er ikke de eneste der er deprimeret, vi dræber alle os selv her for tiden. Alle går rundt med angst og kan dårligt nok fungere i offentlige rum.

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 16:56:09+00:00 ID: kg5bbf1


                Alle går rundt med angst og kan dårligt nok fungere i offentlige rum.

                Hvorfor mon?

                Fordi det hypersociale og iscenesættende fylder alt nu.

                At tale om alt, at dele alt med alle.

                Der er en fortælling du ikke vil se.

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  Guysforcorn at 2024-01-03 16:57:52+00:00 ID: kg5blap


                  Jeg har også hørt om Baudillard. Min større pointe er at du slet ikke forbinder det drastiske nedtur vi oplever til en feministisk bevægelse, han siger bare det at det er derfor folk dræber sig selv. Istedet for at tale om det fange-skab samfund vi har lavet som konsekvens af kapitalismen udbredelse

                  Nogle ville sige at det hedder noget bestemt når man beskylder “Kvinderne…” for alt det dårlige i samfundet, men så ville mændende her begynde at råbe Ad hominem af mig

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              name-exe_failed at 2024-01-03 16:51:40+00:00 ID: kg5794y


              Det er meget tydeligt at et mere feministisk samfund ikke gavner mænd.

              Når du siger “ikke gavner mænd” ligner det virkelig bare du er sur over at kvinder får ligestilling. “Øv bøv jeg er ikke det dominante køn længere”

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 16:41:55+00:00 ID: kg59142


                Når du siger “ikke gavner mænd” ligner det virkelig bare du er sur over at kvinder får ligestilling. “Øv bøv jeg er ikke det dominante køn længere”

                Nej, men din tolkning er meget interessant.

                Du virker fastlåst i offer-hersker mentaliteten.

                Før du lægger den fra dig, tror jeg ikke du vil kunne forstå denne debat nuanceret.

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  name-exe_failed at 2024-01-03 16:44:56+00:00 ID: kg59ip0


                  Det jo noget sindsygt at sidde her og benægte at mænd ikke har været det dominante køn.

                  Har kvinder stortset ligestilling i dag? Ja, det syntes jeg faktisk. Der er også en håndfuld punkter hvor de måske har det noget bedre end os mænd.

                  Men at sidde og benægte historie er crazy.

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  Guysforcorn at 2024-01-03 16:52:12+00:00 ID: kg5aotw


                  Hvad hed din gamle account

              • Dannebot
                cake
                OPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                SpaceSire at 2024-01-03 16:48:27+00:00 ID: kg5a30m


                Meget invaliderende kommentar. Du kunne måske studse over at mænd har nogle reelle problemer i vores samfund.

                • Dannebot
                  cake
                  OPMB
                  link
                  fedilink
                  dansk
                  16 months ago

                  name-exe_failed at 2024-01-03 16:53:21+00:00 ID: kg5avcs


                  Hvornår har jeg sagt mænd ikke har nogen problemer?

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        BeatYoDickNotYoChick at 2024-01-03 16:19:46+00:00 ID: kg55csr


        Lol. Hvor naiv kan man være?

      • Dannebot
        cake
        OPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        Vibalist at 2024-01-03 16:18:21+00:00 ID: kg5548a


        Den præmis har jeg svært ved at købe ind på. Mit indtryk er at feminismen primært er til for kvinden. Hvilket er fair nok. Arbejderbevægelsen er også primært til for arbejderen, ikke ‘fabriksejeren’ eller kapitalisten. Men jeg ville ønske feministerne var ærlige omkring dette.

        Som en anden også var inde på, er der blevet skabt en debatkultur hvor den implicitte præmis er, at kvinders problemer og ligestillingsproblemer er en og samme ting. Derfor anerkendes og diskuteres mænds problemer slet ikke i samme grad.

        Hvis feminismen er til for mænd, hvorfor tager den så ikke mænds problemer op med samme ild og iver? Hvorfor demonstrerer feministerne ikke mod de samfundsforhold der gør, at mænd i højere grad tager deres eget liv, eller er hjemløse? Svaret er, for mig, åbenlyst. Disse problematikker er i bedste fald sekundære hos feministerne, og i værste fald ligegyldige.

        Samtidig benytter man sig af frasen “feminisme er til for alle” sådan at alle indsigelser mod feminismen kan skydes ned med “hvordan kan du være mod noget der er til for alle”. Det er en klassisk bait-and-switch taktik.

        • Dannebot
          cake
          OPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          Ricobe at 2024-01-03 16:58:29+00:00 ID: kg5bosn


          Nu er der faktisk mange feminister der har kæmpet for mænds rettigheder. Det var blandt andet feminister der fik skubbet på til at mænd skulle have den samme ret til barsel som kvinder

          Problemet med rigtig mange bevægelser er at der altid vil være nogen der kan være lidt mere ekstreme i deres holdninger og de har en tendens til at være mere højlydte. De tager nogen gange fokus fra meget af det gode arbejde der sker, som blandt hvordan moderne feminister i vores samfund også kæmper for mænds rettigheder

          • Dannebot
            cake
            OPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            Comfortable-State853 (OP) at 2024-01-03 17:15:23+00:00 ID: kg5eck1


            Nu er der faktisk mange feminister der har kæmpet for mænds rettigheder. Det var blandt andet feminister der fik skubbet på til at mænd skulle have den samme ret til barsel som kvinder

            Barsel er ikke et påtrængende problem for mænd i samme grad som hjemløshed, barnløshed, ensomhed og kortere levealder.

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              WhatEver069 at 2024-01-03 18:02:21+00:00 ID: kg5mksf


              Så når der endelig bliver gjort noget, er det ikke godt nok? 🥲 Det er jo en start, og hvis der blev bakket op om den slags tiltag, ville der jo sikkert også blive arbejdet mere, på andre ting, i fremtiden

            • Dannebot
              cake
              OPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              Ricobe at 2024-01-03 18:01:20+00:00 ID: kg5mebt


              Det var et eksempel på noget der er blevet gennemført pga de har kæmpet for det. Nogle af du ting du nævner er også noget de prøver at adressere

        • Dannebot
          cake
          OPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          DanskerChinchi at 2024-01-03 17:18:36+00:00 ID: kg5ew4l


          Jeg har faktisk lige snakket med nogle feminister på fb (af alle medier), om det her. Og hver gang der blev kommenteret på at det er svært at se feminister i debatter om ligestilling af mænd, var svaret “hvorfor skal kvinder kæmpe for mænd, det må de selv gøre”. Så her var præmissen også, at feminister kun er kvinder, og man tilsyneladende kun kæmpe for ligestilling af sit eget køn.