• @EvilCartyen
    link
    58 months ago

    Altså vi andre synes jo heller ikke det er specielt sjovt at betale skat, men jeg tænker at hvis man tjener over 2.5 mil og altså har minimum 100.000 udbetalt hver måned så er det jo nok ikke fordi man kommer til at sulte.

    • @Serdan@lemm.ee
      link
      fedilink
      48 months ago

      Det er virkelig så skuffende når mangemillionære piver over beskatning. Det gavner jo os alle sammen at vi har velfærd og infrastruktur.

    • @UnderbroenOP
      link
      48 months ago

      Mjah det ved jeg snart ikke… Har du set hvad pagne, kaviar og vagtelæg står i nu til dags?! Og hvad med Kobekød?!

      • @Grippler
        link
        38 months ago

        Vagtelæg går for 40kr/18stk leveret med nemlig. Det er vel egentlig ikke så galt igen når man tænker på at nemlig generelt er dyre…

        • @UnderbroenOP
          link
          2
          edit-2
          8 months ago

          Haha touche! Så skal der hamstres! Skrev jeg vagtelæg? Jeg mente humlebikolibriæg - Man får en lille men yderst udsøgt omelet ud af dem.

  • @Marand
    link
    38 months ago

    Top-top skatten er virkelig fjollet. For folk som tjener over 2,5 millioner om året er den vildt nem at omgå, så jeg forstår ikke pointen. Lige nu er skattesatserne faktisk relativt fornuftigt skruet sammen så den høje udbytteskat på 42% efter selskabskat på 22% nogenlunde flugter med topskat+AM bidrag. Nu kommer man bare til at udbetale udbytte istedet for at udbetale løn til sig selv, da udbytteskat ikke bliver ændret. (Jeg taler fra perspektiv af en firmaejer)

    • @UnderbroenOP
      link
      28 months ago

      Det var mere eller mindre præcis det, jeg så Martin Thorborg udtale. De som har pengene til rådgivning vil altid kunne komme (nogenlunde) udenom!

    • @Grippler
      link
      18 months ago

      Det er der et nemt fix til…stop med at tillade udbetaling af udbytte. Skal du have penge ud af firmaet, så hedder det løn.

      • @Marand
        link
        38 months ago

        Ehh, så skulle alle være ansat i deres holdingselskaber, som dermed skal være registreret som arbejdsgivere? Altså, det kunne man godt men det lyder lidt mærkeligt. Jeg tror det ville være simplere at lave en høj udbytte skattesats mere som flugter med top-top skat så.

        • @Grippler
          link
          2
          edit-2
          8 months ago

          Det bringer mig egentlig til en anden pointe…holdingselskaber…det burde også afskaffes, det virker på mig (ikke virksomhedsejer) som noget der udelukkende er sar i verden for at kunne trække penge ud af firmaer med lavere skat en man ellers burde betale.

          • @Marand
            link
            28 months ago

            Det kan man godt sige, men lige nu er det mere en udskyddelse af skatten fordi skat af løn og selskabsskat+udbytteskat går lige op. Men der kan jo også være stor værdi i at udskyde skat. Lad os sige at du har tjent gode penge i dit firma og nu vil du gerne investere pengene og få dem til at vokse ved at købe en andel i en padel tennis hal (de tjener mange penge kan jeg godt sige dig). Så kan du jo få noget mere paddel hal for pengene hvis du ikke først har betalt skat af de penge (udover selskabsskat). Så det hjælper noget når man investerer at man kan udskyde skatten på den måde. Om det er godt eller skidt for samfundet har jeg svært ved at udtale mig om.

            • @Grippler
              link
              48 months ago

              Igen, så er det tilsyneladende et foretagende der kun er sat i verden så dem med penge kan investere penge, så de kan tjene endnu flere penge, uden at samfundet får sin andel undervejs.

              • @Marand
                link
                38 months ago

                Afkastet af investeringer i holdingselskabet er lagerbeskattet med 22% (dvs. du bliver beskattet af fx. værdistigning af aktier du ikke har solgt) så samfundet får lidt igen over tid, men ikke ligeså meget som hvis det hele var blevet fuldt beskattet up front selvfølgelig :) Det er ikke fordi jeg prøver at overtale dig til ikke at have din holdning, måske har du ret, men jeg synes bare fakta skal på bordet :) Tak for den gode tone