• @Marand
    link
    28 months ago

    Det kan man godt sige, men lige nu er det mere en udskyddelse af skatten fordi skat af løn og selskabsskat+udbytteskat går lige op. Men der kan jo også være stor værdi i at udskyde skat. Lad os sige at du har tjent gode penge i dit firma og nu vil du gerne investere pengene og få dem til at vokse ved at købe en andel i en padel tennis hal (de tjener mange penge kan jeg godt sige dig). Så kan du jo få noget mere paddel hal for pengene hvis du ikke først har betalt skat af de penge (udover selskabsskat). Så det hjælper noget når man investerer at man kan udskyde skatten på den måde. Om det er godt eller skidt for samfundet har jeg svært ved at udtale mig om.

    • @Grippler
      link
      48 months ago

      Igen, så er det tilsyneladende et foretagende der kun er sat i verden så dem med penge kan investere penge, så de kan tjene endnu flere penge, uden at samfundet får sin andel undervejs.

      • @Marand
        link
        38 months ago

        Afkastet af investeringer i holdingselskabet er lagerbeskattet med 22% (dvs. du bliver beskattet af fx. værdistigning af aktier du ikke har solgt) så samfundet får lidt igen over tid, men ikke ligeså meget som hvis det hele var blevet fuldt beskattet up front selvfølgelig :) Det er ikke fordi jeg prøver at overtale dig til ikke at have din holdning, måske har du ret, men jeg synes bare fakta skal på bordet :) Tak for den gode tone