Kære snapse enstusiaster!

Jeg er kørt lidt fast i ideer. Da jeg hvert år laver de klassiske snapse med julekrydderi, en chili/citron og en med julestok. Men jeg vil godt prøve noget nyt, da jeg foruden mine egne traditioner, også skal stå for et bidrag til snapse konkurrencen til årets julefrokost.

Dertil skal jeg lave skarpe/shots til festen. Selv har jeg tænkt i lakrids/salmiak, noget med bolcher (blå ugler?) også har jeg lavet mango snaps og blommevin.

Hvad har i af ideer og opskrifter?

Tak ✨

  • Urt
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    15 days ago

    Jeg er ret vild med slåen snaps, selvom det nok er oldschool :) du kan også lave en af mælkebøtte rødder, den ser ret sej ud, men skal stå mindst et år…

    • SommerhavenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      15 days ago

      Mælkebøtte lavede jeg sidste år, den var smuk. Meget. Smagen var dog desværre ikke så nødde som håbet

  • bobslaede
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    15 days ago

    Valdnød og porse er altid godt. Solbær er også godt, dog meget sød.

  • President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    15 days ago

    Jeg har ikke selv erfaring med det, men jeg har da nydt godt af andres gode arbejde. Så jeg siger bare at intet slår en god klassisk porsesnaps!

  • jesperfusmoerk
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    15 days ago

    Jeg har selv i år lavet: Brombær/Anis, Hindbær/Anis, Fennikel skærm, Hyben, Blomme, Hyldebær

    Tidligere har jeg lavet Slåen (altid et hit), Solbær, Fennikel og Hybenrose blade, Sød skærm, Røllike

    Regner med at lave Slåen igen, men da de skal have været frosne håber jeg på et par tidlige vinterdage.

    • SommerhavenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      15 days ago

      Fennikel har jeg ikke prøvet endnu, hvordan bliver farve og smag?

      Og tak for gide ideer

      • jesperfusmoerk
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        edit-2
        12 days ago

        Fennikel giver Anis/Lakrids smag. Den jeg lavede med fennikel skærm blev lidt for heftig. Jeg tror jeg næste gang vil bruge lidt mindre skærm og måske bløde den lidt op med citronskal eller lignende.

        Farven er eller en flot let gylden farve

  • Tralle
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    15 days ago

    Julestok? Hahaha anede ikke de hed det.

    Det svenske ord for dem kommer vi aldrig til at slå!

    Polkagris

  • Nis
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    4
    ·
    15 days ago

    Slåengin har altid været et hit her.

    En anden god ting har være Umeshu, men den laves på umodne blommer, så det er nok lidt sent nu.

    Jordbær/Rabarber-gin er også god.

    • SommerhavenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      15 days ago

      Uha det var en fantastisk ide. Havde slet ikke tænkt i gin