Jeg er i øjeblikket i Japan og jeg kan ikke lade være med at lægge mærke til alle forskellene (både godt og ondt) fra Danmark. En af forskellene er at de bruger skoleuniformer, og det er en meget åbenlys forskel da man ikke kan undgå at se skoleudflugterne når de går rundt på gaden eller på museerne.

Det fik mig til at tænke på hvordan det ville være at have skoleuniform i Danmark og jeg kunne godt tænke mig at høre hvad i synes. 🙂

Jeg tror faktisk jeg er overvejende for uniformer, bare det gøres på en ordentlig måde (ingen forskel på drenge/pige uniform fx). Man hører så meget om unges psykiske problemer nu om dage og jeg tror noget af det hænger sammen med den hyperindividualisering vi har i samfundet nu om dage. Jeg tror egentlig det kunne være meget godt at få lidt mere lighed og fællesfølelse (hvad er det omvendte af individualisme?) ind i skolen.

Der er selvfølgelig en frihedsulempe ind over. Jeg har dog aldrig interesseret mig for mode eller hvilket tøj jeg går med så for mig ville det bare have været nemmere med uniform… 😅

  • TDCN
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    10 months ago

    Helt kort. Nej tak. Børn skal have lov at gå i det de har lyst til og det som de identificerer sig med eller kal lide. Generel information opdragelse og grundig undervisning i individualitet skulle på skoleskemaet i stedet.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      10 months ago

      Generel information opdragelse og grundig undervisning i individualitet

      Interessant vinkel, hvad tænker du mere specifikt det skulle handle om? Altså sådan noget med identitet eller hvordan? Jeg kan ikke rigtig se hvad det konkret ville dreje sig om.

      • TDCN
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        10 months ago

        Det er måske en lidt filosofisk/naiv forestilling jeg har om hvad man kan lære børn, men børn er ikke dumme så jeg tror sagtens det er noget de kan forstå hvis det bliver givet i undervisningen på den rigtig måde.

        Jeg synes der er nogle grundlæggende ting forkert ved at fjerne forskellen mellem mennesker og så behandle alle helt ens. Det er i Danmark allerede blevet værre efter den “inkluderende” folkeskole hvor man netop fjerner de ekstre undervisnings behov der er brug for, fordi alle skal være ens. Det kan i mine øjne sammenlignes lidt med uniformerne.

        Da jeg selv gik i grundskole (1-9 klasse men især i de helt små klasser) synes jeg ofte at fokus var på inklusion inklusion inklusion og at alle skulle være ens og have den samme undervisning. Selv var jeg måske en som havde brug for en anderledes undervisningsform og led ofter ret kraftigt under at alle skulle behandles ens og der ikke var plads til at man var anderledes, men fik aldrig special undervisning eller blev behandlet på en anden måde. Børn kan være utrolig modbydelige mod hinanden og hos mine klassekammerater var der var slet ikke plads til at være anderledes så blev mobbet ret groft i de mindre klasser. Noget som en skole uniform overhovedet ikke ville løse på nogen måde. Det hande nok kun gjort at jeg havde følt mig endnu mindre værd og have endnu mindre selvstændighed og identitet hvilket var det jeg havde det aller sværest med. Jeg havde netop lyst til at være anderledes og jeg havde lyst til bare at være mig selv men det var der ikke plads til og der blev heller ikke taget hånd om det fra skolen side så havde det virkelig skidt. Jeg tror at en uniform er et særdeles ringe, og over for eleverne et tarveligt forsøg på at afhjælpe problemet med at få børn til at forstå virkeligheden. Jeg synes at det et er langt mere relevant, sundt og naturligt, at fortælle børn at alle er forskellige og at alle har forskellige behov og så også vise at man faktisk også fra skolens side behandler eleverne forskelligt med specialiseret undervisning til de forskellige behov. Uniform er for mig at køre alle over en kam og fuldstændig fjerne individet over for hinanden men og også over for lærerene som skal kunne se individet for at kunne give specialiseret undervisning.

        Beklager stavefejl. Ja det var noget af det jeg aldrig rigtig lærte eller fik hjælp til.