Øhm… som en der bor ude hvor kragerne vender, har jeg idag kommet til at bestille en gang container guf af en small form computer hos de gamle, og min storebror, som alle sammen bor i københavns området, og derved har noget bedre mulighedder for at finde sådan noget (og som også er habile dumpster divers).

Har i et stykke tid nørdet at lave en hjemmeserver, som kan lidt af hvert, af hvad der kunne være brugbart til hjemmet.

Nu fik jeg så tanken om at det kunne være en ide, når de finder noget brugbart, så at lave en youtube serie om emnet, som kan fungere som guide til folk på dansk, til folk som kunne være interesseret, men ikke aner hvor de skal starte.

Er dette noget i tænker kunne være interessant? Og er der eventuelt nogle der har et par fif til at komme i gang med sådan noget?

  • @CrateDane
    link
    89 months ago

    Hvad vil du kalde kanalen, Pingvinus Tech Tips?

  • @SorteKaninMA
    link
    69 months ago

    Jeg er ikke sikker på jeg forstår præmisset. Hvad ville videoerne handle om?

    Jeg ser ikke selv noget dansk YouTube. Har aldrig hørt om nogen interessant dansk kanal, men jeg har heller ikke ledt efter det som sådan.

    • @DenSortePingvinOP
      link
      39 months ago

      Lige nu er det mest for at få afklaret om det en ide, eller en hjerneblødning.

      Men tanken var lidt, at jeg selv synes det er spændende at sparke liv i noget, som egentlig var meningen bare at kyle ud… og så lidt for at afmystificere det at rode med elektronik.

      Ved ikke… med tiden at lave en low tech kanal, da jeg personligt ser ekstremt meget engelsk youtube for tiden om servere, linux, programmering og sådan… men synes også at det kunne være rart at have noget på dansk til at lige få set 5 videoer på engelsk, og en på dansk, hvor jeg kan få afklaret om jeg har forstået de andre rigtigt

      • @DenSortePingvinOP
        link
        49 months ago

        Æhm… it verdenens pandang til bonderøven.

        Hvordan renser du computeren, sparker liv i den, og eventuelt opgraderer den, så udtjente komponenter kan udskiftes med nye og bedre, og på den måde bygges ud efter egne behov.

        Synes virkelig der er meget nyt IT der kyles ud, fordi det ikke har det nyeste grafikkort, eller den nyeste processor.

        Min brors piger har netop fået flikket en gamercomputer sammen af container guf, hvilket mange ikke ved er en mulighed

        • @SorteKaninMA
          link
          29 months ago

          Okay så forstår jeg bedre. Jeg synes konceptet lyder okay så det kan sikkert godt lade sig gøre. Husk bare at uanset hvilke slags videoer man laver så handler det også meget om execution og ikke nødvendigvis så meget om emnet.

          Altså tænk fx på en kæmpe kanal som LinusTechTips. Den er ikke blevet stor fordi den faktisk giver en masse god viden, den er stor fordi Linus er god til at stå foran et kamera og være sjov og karismatisk.

      • @madsen@lemmy.world
        link
        fedilink
        39 months ago

        da jeg personligt ser ekstremt meget engelsk youtube for tiden om servere, linux, programmering og sådan… men synes også at det kunne være rart at have noget på dansk

        Mega fedt, at du gerne vil dele din viden. Jeg har bare en enkelt bøn: Vær sikker på, du ikke kommer til at dele dårlig/forkert info. Man ser virkelig tit, på både YouTube, StackOverflow og andre steder, folk der gerne vil dele ud af det, de lige har lært, men ender med at komme med tutorials og svar, der enten er forkerte, næsten det stik modsatte af “best practice” eller direkte farligt — eller alle tre dele på en gang.

        Det er selvfølgelig ikke fordi, det er tilfældet for alle, men hvis man f.eks. er ny i programmering, så kan det være svært at vide, om det man har set i en tutorial er idiomatisk kode i det pågældende sprog og om det eksempelvis er sikkert. Og det er ikke fordi, man er ubegavet, men blot fordi man selvsagt ikke kan vide alt om et emne, man er ny indenfor.

        Så ja, fedt at du gerne vil dele, så længe du bare er sikker på, at det du deler er korrekt og fornuftig.

        • @DenSortePingvinOP
          link
          29 months ago

          Se det faktisk lidt en overvejelse jeg ikke havde tænkt over, er vokset op med skrot computere, flikket sammen af hardware som den gamle har slæbt med hjem fra arbejde, og flikket sammen.

          Men har ikke rigtig den teoretiske viden, men mere en praktisk viden, og en tilgang om at så længe man tager sine forholdsregler (tager computeren helt fra strøm, og giver den tid til at lige “aflade”, og eventuelt laver en backup så kan det ikke helt galt. Det værste der kan ske er, at maskinen ikke vil starte, og du gendanner den konfiguration hvor det sidst virkede, hvilket jo er ganske fint langt hen af vejen med komponenter der er hevet op af skraldespanden, men kan være noget dyrere med ny indkøbte komponenter

          • @madsen@lemmy.world
            link
            fedilink
            29 months ago

            Det er heller ikke nødvendigvis et problem. Det er jo helt ok at henvise til andre for den teoretiske del, og så bare snakke om de ting man ved man har helt styr på. Det er en kæmpe kunst at være bevidst om, hvornår man ikke ved et eller andet.