Som en stædig amatør bartender har jeg altid været af holdningen at en rigtig Whiskey Sour laves med en Bourbon fra Kentucky!
Men de seneste begivenheder har fået mig til at udfordre dette, så jeg smuttede ned forbi min lokale alkohol dealer (som desværre ligger på den anden side af vejen, hvilket giver lidt øhh… alkoholiker-udfordringer :p)
Målet var simpelt. Kunne jeg finde en whiskey der havde samme sødme og var lige så blød som en Bourbon, så den kunne bruges i mange af mine favorit cocktails?
Handlen faldt på en Canadian Club (standard, men jeg købte også en 12 års til senere test).
Resultatet? Tjoo, jeg må nok bide min stædighed i mig og indrømme at man KAN bruge andet end Bourbon i en Whiskey Sour. Men min Canadian Club er ikke lige så blød som min trofaste og prisvenlige Jim Beam. Årsagen er ret simpelt det tørre klima som Bourbons bliver lavet under, så det kom ikke som en overraskelse.
Men den lidt mere spidse kant på den canadiske kan sgu noget ovenpå lidt citron og æggehvide og der sidder også en lille eftersmag som er lidt mere behagelig end den amerikanske contender, men det er nok fordi egesmagen popper lidt igennem her, hvilket jeg som whiskey elsker nu godt kan lide. Mine anti-whiskey gæster (ja, de findes desværre…) ville nok synes mere om amerikaneren, men det er små detaljer og de vil nok ikke mærke den store forskel.
Så kan man bruge en canadisk whiskey i en Whiskey Sour? Ja for satan! Det er sgu bare at gå løs.
Opskrift til de nysgerrige:
- En stor isterning og et par små i en shaker (for displacement og dilution)
- 50 ml whiskey (find du bare trygt din canadiske favorit frem)
- 30 ml citronsaft (cirka en halv citron)
- 20ml sukkersirup
- Æggehvide fra 1 æg
Hold godt på shaker og låg og giv det så dit livs rystetur! Tro mig, en Whiskey Sour skal have hele armen.
Kom en stor isterning i et Old Fashioned glas og hæld derefter din cocktail i. Kom et par dråber Angostura bitters i og pynt gerne med et marachino kirsebær. Og så er der ikke andet at sige end skål!
Nå, men jeg har vist lavet mig et par cocktails som jeg må vende tilbage til.
Du er så ikke den eneste der har fået lidt for tørsten her til aften. Mandag er Dungeon and Dragons aften, så jeg har siddet og drukket grøn Tuborg siden i eftermiddags. Et glas whisky blev det også til :)
Jeg kunne godt forestille mig at bo overfor en alkoholpusher og være amatørbartender ikke er den bedste kombi. Det er dog sikkert sundt for sjælen ;)
Der skal jo også være plads til en lille genstand eller tre, det er jo kun mandag én gang i ugen ;)
Det er nok også et selvmål at jeg er flyttet så tæt på spiritushandleren, men når livet giver dig citroner, så laver du sgu en Whiskey Sour! Denne udgave er endda sund for både sjæl og krop! Der er jo trosalt et bær i den ;)