• @SorteKaninMA
    link
    21 year ago

    Kan man få en “unbait” på hvad det rigtige valg så er? Kan ikke selv se det da der er paywall.

    • @President_PyrusOPM
      link
      41 year ago

      ChatGPT’s sammenfatning:

      Artiklen er en tale eller et brev rettet mod nyudklækkede studenter og opfordrer dem til at reflektere over deres fremtid og ikke lade samfundets forventninger diktere deres valg. Forfatteren deler sin egen erfaring med at følge en ikke-akademisk vej og understreger vigtigheden af at følge sin passion og være nysgerrig. Han opfordrer de nyuddannede til at være åbne for forskellige muligheder og ikke være bange for at begå fejl. Artiklen fremhæver behovet for innovative og nysgerrige generationer, der kan løse samfundets problemer og tage mulighederne i deres egne hænder.

      Og uddrag af artiklen:

      Vi skylder hinanden at reflektere over, hvor og hvordan vi kan få mest ud af de talenter, som vi alle besidder. Men for at finde frem til det skal vi være nysgerrige og ikke være bange for at begå fejl. Den rejse har I en enestående mulighed for at begynde på nu. Jeg tør godt argumentere for, at rejsen ikke nødvendigvis starter i et nyt klasselokale eller herhjemme i vores privilegerede velfærdssamfund.

      Så kære studenter: Lad ikke samfundet diktere jeres liv og succes. Arbejd derimod med jeres nysgerrighed og hav mod til at følge jeres passion – og husk den gennem hele livet. Den kan kaste jer ud i verden og hjælpe jer med at gribe de muligheder, som I har foran jer. Og nu minder jeg jer om, at der er andre muligheder end den lige vej gennem uddannelsesmøllen. Som Søren Kierkegaard allerede for mange år siden forsøgte at lære os, så er der ikke en lige vej til at finde os selv. Det er meningen, at vi skal ad omveje. Og det er meningen, at vi skal tage fejl – endda indimellem og ofte.