• @madsen@lemmy.world
    link
    fedilink
    7
    edit-2
    19 days ago

    Jeg spiser ikke engang den slags ramen, så forbuddet rammer mig “kun” principielt, men det er simpelthen det vildeste klovneshow, det her.

    Af rapporten fra DTU fremgår det også, at der ikke er foretaget egentlige målinger af nudlernes indhold af den kemiske forbindelse capsaicin, som er i chili.

    I stedet har de eksperter, der har lavet rapporten for styrelsen, regnet sig frem til indholdet ved at læse beskrivelser af produkterne på en hjemmeside, hvor de blev solgt.

    På hjemmesiden asiatorvet.dk har der blandt andet stået: “OBS: denne nærdødbringende version har mere end 13.000 fucking Scoville”. Scoville er en enhed, man kan beregne capsaicinindholdet ud fra.

    Ud fra den beskrivelse har eksperterne beregnet, hvor højt indholdet af capsaicin er i nudlerne.

    Eksperterne noterer sig desuden i rapporten, at der på hjemmesiden er billeder af tre “drenge/unge mænd”.

    - Ud fra ansigtsudtryk og kropssprog ser det ud til, at to af drengene har ondt i maven eller brændende fornemmelse i mundhulen efter at have spist af nudlerne, står der i rapporten.

    Kan man ikke få lov til at læse den rapport? Det lyder som om, det kunne være en god intro til hvordan man ignorerer den videnskabelige metode, datagrundlag og fakta generelt, og bare skriver hvad man nu lige føler for i dag. Det lyder i hvert fald ikke som et grundlag, hvorpå fødevarestyrelsen bør agere — og da slet ikke med vendinger som “risiko for akutte forgiftninger” og lignende.

    Hvad er det for en “forbruger”, der har henvendt sig og hvem er den i familie/venner med fra fødevarestyrelsen?

    De må hellere tilbagekalde nisseøl pga. risiko for akut alkoholforgiftning. Fucking klaphatte…

    Edit: Jeg antager, at det her er billedet, de henviser til i rapporten: https://web.archive.org/web/20231003202700/https://asiatorvet.dk/shop/53-samyang/ Et promo-shot for produktet, der sælger sig selv på at være stærkt.

    Edit 2: Rapporten er her: https://janax.dk/wp-content/uploads/2024/06/Nudler-med-chili-6.-juni-2024.pdf Den er ikke helt så dum, som først antaget, men det er sgu stadig en usaglig affære.

    • @Buffalox@lemmy.worldOP
      link
      fedilink
      2
      edit-2
      19 days ago

      Jeg spiser dem heller ikke, jeg blev bare lidt fortørnet over hvad der for mig ligner magtmisbrug baseret på inkompetence.

      og hvem er den i familie/venner med fra fødevarestyrelsen?

      Ja det lugter nærmest af korruption. Måske en Thai konkurrent?

      Et promo-shot for produktet

      Ja det ligner tydeligt skuespil. Det er også værd at bemærke at der ikke har været henvendelser om forgiftning. Hvis man synes det er for stærkt, er det jo nok ikke ligefrem farligt med den styrke, og kan vel klares med lidt vand. Med mindre man mener det er farligt at spise noget der er lidt stærkere end en stærk jalapeno.

      Hvis man slet ikke er til Chilli, så er det jo også lidt dumt at spise en der er tydeligt mærket 3x spicy.
      https://pandasia.dk/vare/samyang-buldak-hot-chicken-ramen-3x-spicy-140-g/
      Men jeg vil stadig mene at hvis man spiser det alligevel, er det stadig harmløst når det ikke er stærkere.
      Som jeg nævner i en anden kommentar er den “Chili” man bruger i Chilli udfordring over en million Scoville eller ca. 100 gange stærkere, og er ikke almindelig chili men et koncentrat.