• @Buffalox@lemmy.world
    link
    fedilink
    3
    edit-2
    17 days ago

    rekruttering af sundhedspersonale fra tredjelande

    Det er så en af de ting der er helt ude i hampen efter min mening. Det er et problem regeringen selv har skabt, ved at nægte sygeplejerskerne bedre løn og arbejdsforhold, at indarbejde et større antal fra udlandet, er ressourcekrævende og kræver ekstra tid, så det er både dyrere og giver ringere kvalitet.

    2 selvmål giver ikke 1-1.

    En omfattende aftale om dansk forsvar og sikkerhed

    Wow regeringen gør sit arbejde, og sikrer en aftale i det nok letteste miljø for sådan en aftale nogensinde i Danmark, grundet Ruslands invasion i Europa. De skulle da være idioter for at fucke den op!!

    Fokus på velfærd

    Hvad? Hvor kom det fra? Den eneste fokus jeg har set er nedskæringer, og så giver de skattelettelser til de rige! Så det meste velfærd de har tænkt på, er at dem der har det bedst i forvejen, skal have det endnu bedre. Det er ikke fordi jeg er ude på at jage de rige, men skævheden har været stigende i årtier nu, og det undergraver vores demokrati.

    Klima: Mål om CO2-neutralitet i 2045

    Den mindst ambitiøse miljøpolitik længe. De største tiltag er meningen skal være selvfinansierende, det må høre under kategorien absolut minimum. Og det tvivler jeg på ændrer sig med den nuværende regering.

    Økonomi: En skattereform, der sigter mod at øge beskæftigelsen,

    Det her er totalt gaslighting, der er aldrig nogensinde ført bevis for at skattesænkninger øger beskæftigelsen. Tværtimod er det bevist at investeringer i det offentlige gør. Det er MEGET tydeligt bevist i økonomiske sammenhænge i USA, hvor stater har forsøgt med meget kraftige skattesænkninger UDEN resultater. Det blev også vist ikke at virke med George Bush’s skattelettelser. Enhver der kigger lidt udenfor teori og ser på virkeligheden, ved at skattesænkninger IKKE skaber jobs.
    Det her er 100% kodeord for skattelettelser for de rige, eller ren idioti.

    Nu gider jeg ærligt talt ikke mere, regeringens “resultater” og “mål” er tom snak med ringe indhold.
    Når det er sagt, må jeg trods min politiske uenighed vel også sige at regeringen har fungeret nogenlunde rimeligt, og det skaber noget stabilitet, og stabilitet er fremragende for økonomien. Men på trods af det er den Danmarks økonomi i svag tilbagegang, bortset fra at NOVO er så stort så de løfter hele økonomien.

    Så hurra for NOVO og andre dygtige danske firmaer der betaler deres skat uden at snyde.

    • @farsinuce
      link
      4
      edit-2
      16 days ago

      Jeg kan godt følge dig i nogle af dine pointer. Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft i sundhedssektoren er helt sikkert ikke ligetil. Det er et problem, som de fleste lande i Europa bokser med. Der skal nok mere til end bare at smide penge efter det - det handler også om uddannelse, fastholdelse og ordentlige arbejdsforhold (som du nævner).

      Jeg ved ikke nok om forsvarsaftalen. Jeg forstår, at aftalen er med til at give os stabilitet, og at vi bedre lever op til vores forpligtelser i NATO. Kender ikke til det bagvedliggende politiske arbejde, andet end at der er enighed og lagt en retning.

      Ift. velfærd, kan jeg egentlig godt forstå frustrationen. Selvom regeringen har afsat penge til f.eks. psykiatrien og ældreplejen, er det sikkert ikke nok.

      Målsætningen om CO2-neutralitet i 2045 mht. klimaet er i det mindste et skridt i den rigtige retning, selvom ambitionerne godt kunne være højere.

      Din kommentar til det økonomiske lyder… ideologisk, i mangel af bedre ord. Jeg er ikke ekspert, men der er vist delte meninger blandt økonomer om, hvorvidt skattelettelser skaber jobs, eller om offentlige investeringer er bedre. Jeg ved ikke, om svaret er så enkelt.

      Alt i alt virker det på mig til, at regeringen som helhed klarer det okay under relativt svære vilkår - men helt sikkert med plads til forbedringer.

      Anyway, tak for at diskutere det og for at dele dit perspektiv. Hurra for Novo.

      • @Buffalox@lemmy.world
        link
        fedilink
        3
        edit-2
        16 days ago

        det handler også om uddannelse, fastholdelse

        Særligt fastholdelse er så vidt jeg ved et stort problem, pga dårlig løn overarbejde og dårlige arbejdsbetingelser pga manglende personale.
        Det var afsindigt tåbeligt at regeringen stoppede strejken og gav dem ingenting.

        Målsætningen om CO2-neutralitet i 2045 mht. klimaet er i det mindste et skridt i den rigtige retning,

        En målsætning er ikke rigtigt noget reelt skridt, med mindre man binder sig til faktisk at investere i det, det er ikke andet end ordflommeri. Kig på de faktiske tiltag, og hvor mange penge man bruger på det.

        der er vist delte meninger blandt økonomer om, hvorvidt skattelettelser skaber jobs

        Der er måske uenighed, men beviserne er ret tydelige, at selv dramatiske skattelettelser ikke skaber jobs. Det er ret besynderligt, for man skulle jo mene det ville kannibalisere andre steder i nogen grad, men tilsyneladende ikke nok til at have signifikant effekt.
        Jeg troede selv på det en gang, men som sagt er der kommet ret tydelige beviser fra USA der viser det modsatte.
        Til gengæld er der bevis for at (ansvarlige) skatteSTIGNINGER skaber jobs, når de bruges på forbedringer i samfundet.

        Alt i alt virker det på mig til, at regeringen som helhed klarer det okay under relativt svære vilkår - men helt sikkert med plads til forbedringer.

        Ja det kunne være værre, men det er efter min mening skuffende at man over mange år har ofret de dårligst stillede lidt hvert år, når det ikke er økonomisk nødvendigt. Som jeg nævner bunder vores rigdom i høj grad i kvalitet, og kvaliteten ofres en lille smule hele tiden, helt tilbage fra Nyrup regeringen. Den gang kunne man f.eks. ringe efter en lægevagt eller en ambulance, og man kunne køre på skadestuen og blive behandlet. Ingen af de ting fungerer reelt i dag. Ikke en gang for folk der er dødeligt syge.
        Mange tror ikke på de kan gå på pension når de bliver gamle, selvom de har gode jobs. Det var fuldstændig uhørt før i tiden.
        Socialkontorer indkalder folk der ligger på sygehus til samtaler, og trækker dem i deres ydelser fordi de ikke kan komme.
        Der er så meget psykopatisk svineri i det offentlige efterhånden, at jeg slet ikke kan genkende det Danmark jeg voksede op i.

        Selvom det ikke er så slemt som i USA, har der siden Schlüter regeringerne været en tendens til at mere rigdom samles i toppen, altså de rige bliver rigere, mens bunden af samfundet gøres fattigere og fattigere. Det kan du så kalde ideologisk at jeg synes det er forkert.