• @gjoel@programming.dev
    link
    fedilink
    529 days ago

    Jeg er ikke særligt forfærdet over Israels handlinger fordi de er jøder, eller fordi de er demokratiske. Jeg er forfærdet fordi de bliver betragtet som et vestligt land, som får næsten uforbeholden støtte fra vestlige lande. Ja, Israels opførsel er sammenlignelig med den vi ser andre steder i Mellemøsten, fra lande vi absolut ikke ønsker at associere os med. Og netop derfor bør vi være særligt efter Israel.

    Hvis Israel skal fremstå som demokratiets vestlige lys i Mellemøsten, så er det ikke i orden at de opfører sig som de værste af deres naboer. De skal være et forbillede for dem. Vi skal stolte pege på dem og sige “en af os”. Ikke komme med undskyldninger for deres opførsel.

    Angrebet på Israel var slet ikke i orden. Jihad mod jøder og Israel er ikke i orden. Israels handlinger siden - og før da, er heller ikke i orden.

    Hvad har Salman Rushdie gjort for at vække muslimernes vrede?

    Hvorfor er Hamas mon sure på Israel i 2023?

    Er det virkeligt fair at sammenligne de to situationer?

    • @SorteKaninMA
      link
      229 days ago

      Forstår godt hvad du mener. Jeg synes nok også sammenligningen med Rushdie er den svageste del af talen - det er bare en anden situation og jeg er ikke sikker på det giver mening at prøve at drage mange paralleller mellem dem.