Jeg lægger ud! Jeg har mere eller mindre talt flydende engelsk siden 5.-6. klasse. På det tidspunkt gik jeg også til russisk på aftenskole, så jeg kan også en lille smule russisk. Jeg har altid godt kunne lide tysk, og det har resulteret i at jeg taler og skriver det ret godt efter otte års tysk i skolen og gymnasiet. Det er stadigvæk svært at forstå tysk tale, i hvert fald når det går hurtigt, men hvis jeg har undertekster går det godt.

Jeg har stadig ambitioner om at lære russisk, men jeg skal lige finde en måde det kan passe ind i min hverdag igen. Derudover er jeg også interesseret i Esperanto, Fransk og Arabisk.

  • @farsinuce
    link
    7
    edit-2
    4 months ago

    Kan lidt tysk og skandinavisk som flere andre herinde 🙂

    Havde en forkærlighed for japansk populærkultur, så det kan jeg gebrokkent samtale i til husbehov.

    Og takket være Duolingo og Folkeuniversitetet, hænger der også et par ord ved på ukrainsk, kinesisk og finsk (perkele).

    Det kan være en fornøjelse at dykke ned i andres sprog.* Under en tur til Sydafrika lykkedes det at lære at sige lidt på “Tsonga”. Rengøringspersonalet fik en hilsen med “Goddag min ven!”, og på et børnehjem kunne vi tælle sammen til 10.

    Det brød virkelig nogle barrierer og noget is. Folk blev forbavsede, grinte og åbnede op, og stemningen blev en helt anden.

    *Sjovt nok har grammatikken aldrig sagt mig noget på andre sprog end dansk, engelsk og japansk. Jeg vil give en papand for, hvilket køn “lokum” er, bare vi kan kommunikere.