Hvis bare politikerne havde lige så meget travlt med at undersøge til bunds når de selv har gjort noget galt.

  • @Jramskov
    link
    25 months ago

    Ikke for at forsvare ham, men han er umiddelbart ikke løbet mere fra regningen end nogen anden aktionær i et hvilken som helst anden aktieselskab der er gået konkurs. At han er rig gør ham ikke mere skyldig.

    • @SorteKaninMA
      link
      3
      edit-2
      5 months ago

      Ifølge loven, selvfølgelig ikke mere skyldig. Men jeg synes dog princippet om at “de største skuldre bærer det tungeste læs” holder. Eller Spidermans kendte “With great power comes great responsibility”. Så ja han er ikke mere skyldig ifølge loven. Men det er også den jeg mener bør ændres så en person med så meget magt og så mange ressourcer, også må have et stort ansvar.

      Det er ikke ligesom alle andre aktionærer synes jeg. Der er en grund til at konkurs beskytter enkeltpersoner så man ikke går fra hus og hjem. Men det er Torben jo ikke engang tæt på at gøre! Det burde kunne kræves at man stadig betaler hvis man har den slags midler.

    • @farsinuce
      link
      2
      edit-2
      5 months ago

      Lov vs moral.

      Hans historik tegner ikke ligefrem en guttermand, der har opbygget sin formue ved at være god mod andre.

      Her er et portræt af ham i Berlingske

      Beskrivelse af Torben Østergaard-Nielsens to kontroverser:

      1) Flybrændstof til Syrien

      En af de omtalte kontroverser involverer salget af flybrændstof, der angiveligt blev brugt af russiske fly i bombetogter i Syrien. Den sag har placeret Østergaard-Nielsen og hans virksomhed i et kritisk lys, da de blev dømt for sanktionsbrud i dene forbindelse. (Kilde: Berlingske-artiklen)

      2) Nordic Waste-sagen

      Den anden kontrovers drejer sig om Østergaard-Nielsen og hans (“datters”) virksomhed, Nordic Waste, som har været i centrum af en mulig miljøkatastrofe ved Ølst nær Randers. Østergaard-Nielsen, sammen med sine døtre, har været hovedaktionær i selskabet siden 2021. Sagen har vakt betydelig offentlig opmærksomhed og kritik, især i forbindelse med håndteringen af forurenet jord og en efterfølgende konkursbegæring, der har rejst spørgsmål om ansvarsfraskrivelse og økonomiske konsekvenser. Kilde: DR - Artiklen er nuanceret og forsvarer ham juridisk.

      De sager tegner et billede af komplekse juridiske og etiske spørgsmål omkring Østergaard-Nielsens forretningspraksisser og den påvirkning, de har haft på samfundet og miljøet. Kontroverserne belyser den bredere debat om virksomheders ansvar og de juridiske rammer, der regulerer deres operationer, især i situationer, der involverer internationale sanktioner og miljøbeskyttelse.

      Skrevet med input fra ChatGPT