Det danske retsvæsen er for sløvt og blødt! Jeg oplever alt for tit at overhale langsomtkørende cyklister, blot for at se dem holde lige ind foran mig ved næste lyskryds. Mit forsigtige forslag er, at det minimum skal give to års ubetinget fængsel eller en rummeter raske rap i rumpetten, for den slags samfundsskadelig adfærd, som minimum. Dobbelt op hvis vedkommende kører el-cykel. Bilister som kører igennem vandpytter og oversprøjter sagesløse cyklister bør straffes endnu hårdere.

Hvilke hverdagsproblemer mener I skal straffes hårdere end de bliver i dag?

  • @Muffi@programming.dev
    link
    fedilink
    47 months ago

    Hvis man smider skrald i naturen. Det er en fin lakmusprøve for om folk er villige til at gøre bare det mindst mulige for vores fælles omgivelser.

    • @renard_roux@beehaw.org
      link
      fedilink
      3
      edit-2
      7 months ago

      Jeg var ude at gå med en ven omkring 5.-6. klasse, og smed et stykke tyggegummi-papir på gaden, uden at tænke over det, på fortorvet.

      Min ven stoppede op midt i det hele, fik det mest seriøse og kolde ansigtsudtryk, og sagde “Det gør man ikke det der, man smider aldrig affald i naturen”.

      Det har brændt sig fast i min hjerne; det ene sekund virkede han 10 år ældre, og hans krystalklare foragt over at jeg var typen der overhovedet ville overveje den slags gjorde indtryk, og ondt. Det var nedladende på den helt store måde; fuck hvor er du primitiv, jeg skammer mig over at gå sammen med dig. Implicit, men soleklart.

      Jeg samlede papiret op og puttede det i lommen, og så gik vi videre, alt OK igen. Jeg har aldrig, aldrig nogensinde gjort det igen. Jeg har givet den samme behandling videre til alle jeg nogensinde har set smide affald, jeg samler andres affald op i naturen, og jeg har lært mine børn at gøre det samme.

      En gang imellem er der ting der trænger igennem, selv når man er barn.