• @bstix
    link
    English
    29 months ago

    Så er vi tilbage ved spørgsmålet om definitionen.

    Jeg vil mene at min hund er mere intelligent end min lommeregner selvom hunden ikke kan løse en 2.gradsligning. Den er tilgengæld I stand til lære nye handlinger på baggrund af egne erfaringer.

    Det er ca. der kunstig intelligens er nu.

    • @SorteKaninMA
      link
      29 months ago

      Jeg vil mene at min hund er mere intelligent end min lommeregner

      Jojo men jeg vil mene at ChatGPT er mere intelligent end din hund. I hvert fald på mange måder hvorpå man måler intelligens (fx bare det at den har et sprog). Men jeg tror ikke at ChatGPT har en bevidsthed. Så min pointe er bare at bevidsthed og intelligens ikke nødvendigvis behøver at hænge sammen. Et intelligent system uden bevidsthed er ligesom en filosofisk zombie.

      • @EvilCartyen
        link
        29 months ago

        En AI har jo ikke et sprog, bare fordi den kan autogenerere tekster baseret på noget andre har skrevet.

        For mig at se er det primært en avanceret chatbot, og usecaset er mest at producere tekst hvor du er lidt ligeglad med om det, den producerer, er rigtigt.

        • @SorteKaninMA
          link
          29 months ago

          En AI har jo ikke et sprog, bare fordi den kan autogenerere tekster baseret på noget andre har skrevet.

          Nu leger jeg lige djævlens advokat: Autogenererer du ikke også bare tekst baseret på noget andre har skrevet? Altså du har da ikke fundet på ordene, dem har du lært af dine forældre. Hvordan kan du vide at den måde du lærer sproget er anderledes end den måde AI lærer sproget? Sådan filosofisk set.

          • @EvilCartyen
            link
            2
            edit-2
            9 months ago

            Naj, jeg bygger tekster på baggrund af tanker og bevidsthed, og derudover er sprog og sproglig mening en konstant forhandling mellem talere, ikke noget man lærer en til en fra forrige generation. Det er blandt andet derfor sprog ændrer sig over tid.

            Derudover er børn fra en ekstremt tidlig alder sproglig produktive, og danner nye ord og meninger ud fra deres sanser og deres rent fysiske tilstedeværelse i virkeligheden. De har et behov for at kunne kommunikere allerede før de har sprog, og sprog vokser ud af dets funktion som kommunikationsmiddel i konkrete situationer.

            En LLM-baseret AI er en papegøje, den kan efterligne menneskligt sprog men der er ikke nogen egentlig intelligens bagved. En AI har ikke noget kommunikativ behov og ingen fysisk tilstedeværelse, som den kan bruge til at forstå mening med.

            Jo mere ufiltreret sprog du udsætter en LLM for, jo værre performer den. Det er lige omvendt med mennesker, så vi lærer bestemt ikke på samme måde.