Hej alle Reddit-flygtninge!

Dette er en kort, og simpel, introduction til hvordan i nemt kan finde og interagere med andre instanser på Lemmy netværket.

Søgning efter Communities

Feddit er blot én af instanserne på Lemmy, og selvom der er flere Communities på feddit.dk (se liste her), så kan det være rart at kunne deltage i de store communities på fx. lemmy.ml eller beehaw.org.

For at søge efter andre Communities, skal i først gå til feddit.dk/search, eller klikke på søge-ikonet øverst til højre i navigationsbaren.

For at kunne søge efter Communities på andre instanser, er det vigtigt at vælge “Communities” i drop-down bjælken, samt ændre knappen til “All” i stedet for “Local”.

Sidst kan man skrive navnet på det Community man vil søge efter.

I dette eksempel vil vi prøve at finde Technology.

De links der kommer frem, er Communities fra andre instanser, og klikker man på deres navn, kommer man nu ind på Communitiet igennem feddit.dk

NB; Hvis du søger efter et specifikt Community, på en anden instance, og den ikke automatisk kommer frem i resultaterne, skal du søge efter !<community>@<instance>.

I dette tilfælde ville det være !technology@lemmy.ml.

Dette vil automatisk hente Communitiet ind på feddit.dk’s instance.

Subscribe til Communities

Finder man et Community man gerne vil subscribe til, skal man først tilgå det gennem feddit.dk, og derefter klikke på knappen til højre i info-boxen.

Når man har gjort dette vil opslag blive vist på ens startside, hvis man vælger “Subscribed” i stedet for “Local”.

 • @burgs
  link
  dansk
  31 year ago

  Hvordan fungerer det så når man ser indhold fra andre instances? Er sprogindstillingen ligegyldig, eller kan man kun se indhold der er på en af de sprog på listen?

  • @timroerstroem
   link
   dansk
   3
   edit-2
   1 year ago

   Nej, umiddelbart ser man kun de sprog man har valgt (eller kan vælge). F.eks. ser jeg “Vor dem 12.6. mehr Werbung (…)” på den tyske feddit, den kan jeg ikke se på den danske.

   Edit: Hvis jeg vælger alle sprog fra, ser jeg til gengæld alt.

   • @burgs
    link
    dansk
    1
    edit-2
    1 year ago

    Jeg testede det lige, og det virker i hvert fald også for mig at sætte alle sprog fra. Skægt at det ikke er en option at man bare vil se det hele, men i det mindste virker det.

    Edit: Til gengæld, ser jeg ingen kommentarer på det tyske feddit community (gennem den danske).

    • @SorteKaninMA
     link
     dansk
     31 year ago

     Hmmm okay det virker uhensigtsmæssigt. Jeg tænker at jeg slår alle sprog til i admin-indstillingerne og så kan man vælge dem alle i stedet.