Så vidt jeg ved er havvand 3.5% salt. Kan det passe at Hello Fresh vil have mig til at putte 140g salt i 4 liter vand til pasta? Lyder det ikke af voldsomt meget?

Men okay, man må vel tage deres opskrifter med et gran salt. De vil, f.eks., også tit have mig til at skære tomater i tern.

  • @Alfenhose
    link
    2
    edit-2
    9 months ago

    En teknik der kan benyttes, og som udtrykket her nok kommer fra, er at hvis du stikker din finger hurtigt (meget hurtigt) ned i og op af vandet igen kan du smage hvor salt vandet er ved at smage på fingeren uden at du brænder dig. Men fordi vandet er varmt vil en del af vandet fordampe meget hurtigt hvilket efterlader en saltere smag på fingeren end hvis du havde smagt på vandet ved stuetemperatur. Dermed kan vand der bare er lidt saltet smage næsten lige så salt som havvand. Jeg mener at Adam Ragusea lavede en video om det på et tidspunkt på youtube.

    Men derudover erderes pointe nok også bare at folk ofte salter vandet for lidt, i hvert fald efter deres smag.