Det lyder da som nogle ualmindeligt gode anbefalinger. Hvor stor chance er der for, at anbefalingerne bliver lyttet til?

  • @letrasetOP
    link
    3
    edit-2
    10 months ago

    ANBEFALINGER

    Sammen bør de nordiske lande være en drivkraft bag at sikre en stærkere og mere gennemsigtig tilgang til tech-giganternes indflydelse på vores samfund og demokratier i Norden, Europa og globalt. Den Nordiske Tænketank for Tech og Demokrati foreslår følgende nordiske anbefalinger, der har til hensigt at beskytte og styrke den demokratiske debat i en tidsalder domineret af tech-giganter:

    Vi anbefaler, at de nordiske regeringer etablerer et nordisk center for tech og demokrati, der skal understøtte håndhævelsen af europæisk regulering af tech-virksomheder.

    Vi anbefaler, at de nordiske lande værner om børn og unges trivsel og sikkerhed på internettet ved at stille krav om aldersverificering og særlige forældrefunktioner og presser på for, at borgerne generelt opnår større kontrol.

    Vi anbefaler, at de nordiske lande etablerer en onlinehub til vidensudveksling om digital dannelse og støtte til lærere. Vi anbefaler, at de nordiske lande udvikler og tester strategier til at støtte de frivillige, der understøtter de onlinefællesskaber, hvor den demokratiske debat udfolder sig.

    Vi anbefaler, at de nordiske lande fremmer innovation og implementering af teknologi, der understøtter en åben online offentlig debat, og som kan udgøre alternativer til de store onlineplatforme.

    Vi anbefaler, at nordiske public service-medier får et stærkt digitalt mandat til online-tilstedeværelse, skabelse af indhold og udvikling af platforme til den demokratiske debat på nettet.

    Vi anbefaler, at de nordiske lande øger støtten til uafhængige fakta-tjekorganisationer med ekspertise i at imødegå mis- og desinformation.

    Vi anbefaler, at de nordiske lande presser på for bedre indholdsmoderation i Norden og mere gennemsigtighed for at sikre en gennemsigtig moderation af høj kvalitet i Norden.

    Vi anbefaler, at de nordiske lande etablerer en nordisk task force til at undersøge mulige modsvar, der kan imødegå de risici for demokratiet, som AI-genereret desinformation skaber.

    Vi anbefaler, at de nordiske lande understøtter uafhængige forskeres adgang til platformsdata og algoritmer ved at etablere et kontor til støtte for nordiske aktørers adgang til platformsdata og til vejledning af forskerne i deres ansøgningsprocesser.

    Vi anbefaler, at Nordisk Ministerråd for Kultur hvert andet år udgiver en rapport om de nordiske digitale demokratiers tilstand, der kan danne grundlag for en offentlig debat om vores samfund og demokrati i den digitale tidsalder.