Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

  • Tralle
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    2 days ago

    Du kan lave leverpostej 🙂

    Er det unge dyr? Ellers er kan det være en rimelig voldsom oplevelse at spise lever.

    Sild er fantastisk.

    Vi lavede mellem 250 og 300 liter æblemost i efterårsferien. Alt fra belle boskop til ingrid marie og alt muligt vi ikke ved hvad er.

    Rent lotteri hvad man får, noget af det er frygteligt sødt og egentlig ikke ret godt. Næste år vil jeg have dem mærket 😄

    • KlorofylA
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      2 days ago

      Leveren smagte forfærdeligt. Min far spiste det, men han er også over 70 og ryger, så tror ikke han kan smage særlig meget. Kender ikke dyret opganerne er høstet fra :)

      Hjerterne gav noget af det bedste sovs jeg længe har smagt. Helt vildt intens. Selve kødet smagte også godt, men sovsen var det bedste. Blev serveret med kartoffelmos med rigeligt med smør.

      Vores most blev meget intens. Har tre sorter der er beregnet til cider. Meningen er at man skal blande sig frem til noget lækkert ved at bruge en aromatisk, en sød og en bitter sort.

      Hvordan fik i presset så meget? Gætter på jeres udstyr er sejere end vores. Det ville tage dage at presse 300 liter med mit udstyr.

      Og, ja, sild - dem man selv hiver op ad vandet - er helt klart noget jeg dykke længere ned i. For pokker det er godt. Vil ogås prøve at sylte og lave karrysild af dem.

      • Tralle
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        2 days ago

        Lever er bestemt heller ikke det første jeg tænker på når det skal være lækkert, specielt fra vildt er det voldsomt. Fra unge dyr, tyndt skåret, vendt i mel og stegt så det ikke er blevet brunt inden i, serveret med bløde løg, så går det lige.

        Hjerter i flødesovs er en klassiker af en grund 🙂 Ofte tror jeg det er konsistensen mere end smagen der er svær for folk at håndtere når det handler om indmad.

        Med æblerne lejer vi et setup en gang om året. En kompostkværn til at kværne æbler og en presse der har en lille hydraulik donkraft under sig. Mosten bliver hældt på bib poser og pasteuriseret i en gruekedel. Efter et par dage ser man nemt om de er blevet pasteuriseret ordentligt eller ej 🙂

        • KlorofylA
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          2 days ago

          Sindssygt smart setup. Og genialt at man kan købe paprødvinsposer. Vidste jeg slet ikke. Kommer klart til at kopierer dit setup lidt. Har ingen gruekedel, så kommer til at investerer i en stor gryde.

          Smider i så bare poserne med most i vand i et stykke tid?

          • Tralle
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            2 days ago

            Jeg er ikke på pasteuriseringsholdet normalt, men det er noget med at grukedlen bliver ladet med en del poser og vand og så bliver det kørt op i temperatur og holdt ved, jeg mener de siger 80 grader, i x antal minutter, rens og gentag.