Blev nysgerrig på hvilke operativsystemer folk på feddit.dk benytter sig af. I følge Wikipedia bruger 69% Windows, 17% macOS, chromeOS 3.2% og 2.9% Linux.

Jeg bilder mig ind at folk på feddit.dk generelt bekymrer sig mere om privatliv end baggrundsbefolkningen, og formentlig også er mere nørdede. Afspejler dette sig mon i valg af OS?

Jeg bruger linux mint. Før det brugte jeg ubuntu. Er lidt nysgerrig på at prøve red hat, da den modsat Debian, som Mint og Ubuntu udspringer af, er udviklet af et stort, kommercielt firma. I hvertfald siden 2018, hvor IBM købte red hat.

Da jeg ikke skaber det store indhold der kræver specialt software, behøver jeg ikke Windows eller macOS. Så kører faktisk linux som det eneste OS ( på min PC, telefonen kører Android ).

Grunden hertil er at jeg synes ideologien om åbent software er virkelig genial. Og føler samtidig at jeg går mere fri for indsamling af privatlivsdata, frem for hvis jeg fx brugte Windows, hvilket jeg også er stor fan af. Dette, samt at jeg som ung også var nysgerrig på open source og mere nørdede alternativer, er årsagen til at jeg i dag kører linux. Og well, jeg har heller ikke rådighed til kraftigt HW der kan køre Windows flydende.

  • Space Sloth
    link
    2
    edit-2
    11 months ago
    • MacOS Ventura på min arbejds computer (macbook pro)
    • iOS på min iPad, iPhone og mit Apple Watch

    Jeg er tilhænger af et system som er skræddersyet til at arbejde sammen over enheder og det føler jeg virkelig virker for Apple produkterne. Jeg føler mig ikke begrænset på nogen måde i mit udvalg af apps og services dereaf. Har ikke oplevet andet end bøvl med at få Android til at arbejde sammen med andre enheder, endda også andre Android modeller. Der er intet intuitivt i Android og mængden af lort man skal grave igennem for at få en løsning som virker er overvældende og idiotisk.

    • Windows 11 Pro på min gaming rig (som jeg lige har købt, plejer at være Win10 på min gamle).

    Jeg ville gerne gå tilbage til Windows 7 hvis jeg kunne, det var vist nok den bedste Windows oplevelse jeg har haft so far. Siden da er Windows blevet roddet, overordenligt simplificeret til sådan en grad at det er blevet kompliceret at være “superbruger” af systemet. Siden Apple endelig er begyndt at udvikle på Game Porting Toolkit (deres version af Steam’s Proton) er jeg håbefuld på at jeg en dag kan benytte MacOS til det også.

    Jeg kan godt lide at lege rundt med Linux distroer og har for nyligt købt mig en Raspberry Pi 700 for at eksperimentere endnu mere rundt med det. Håbet er at kunne sætte den op til at være et mediecenter eller noget lignende. Tror mit yndlings distro ind til videre er Linux Mint.

    • @FIST_FILLET@lemmy.ml
      link
      fedilink
      19 months ago

      windows 7, GPTK

      føler mig virkelig hjemme i alt det du skriver her. windows 7 hviler helt inde i mit hjerte. krydser også fingre for at GPTK kan blive lige så nyttig som Proton!