Så er det endelig fredag! Dette er tråden, hvor der snakkes om alt og intet.

Denne stickytråd oprettes automatisk hver fredag kl. 7.

Hvis du ser dette indlæg har jeg ikke vågnet endnu. Jeg poster dette med botten.

  • @EvilCartyen
    link
    1911 months ago

    I denne uge har jeg lagt en masse arbejde i at få folk til at skifte fra FB Messenger til at bruge en matrix-baseret klient af en art, det er lykkedes ret godt. Vil tro jeg kun mangler et par stykker for at kunne kommunikere med dem jeg plejer at kommunikere med.

    Så igår slettede jeg min fb-konto permanent. I løbet af ugen røg twitter & instagram. Nu må vi se om reddit overlever, savner stadig en del aktivitet på mine hobby-communities.

    • @farsinuce
      cake
      link
      711 months ago

      Det er jeg interesseret i at høre mere om. Hvad mener du med matrix-baseret klient? Hvilken har I valgt?

      Jeg logger sjældent på Facebook, og ser derfor ikke eventuelle (gruppe)beskeder og begivenheder fra min omgangskreds - til deres frustration.

      • @EvilCartyen
        link
        811 months ago

        Matrix er en protokol og et netværk til decentraliseret og krypteret instant messaging & gruppechat og den slags. Fordi det er en åben protokol kan alle dem der vil udvikle apps til det, og alle de apps kan så snakke med hinanden.

        Det er på mange måder det samme som lemmy, hvor mange forskellige apps kan connecte til samme netværk af servere og snakke på kryds og tværs: https://matrix.org/try-matrix/

        Jeg bruger selv den app der hedder Element på desktop & mobil. Min datter bruger SchildiChat som lidt mere ligner en klassisk beskedapp.

    • @ArcticDagger
      link
      211 months ago

      Hvor mange er det lykkedes dig at omvende? Synes generelt det er svært at fravriste FB messengers greb om folk - selv forholdsvist tech-kyndige :-(

      • @EvilCartyen
        link
        411 months ago

        Nok 15, men det er fint. Det er mine tætteste venner plus familie.

        • Meldrik
          link
          fedilink
          211 months ago

          Alligevel vildt at du kan få så mange til det. Jeg må nøjes med at bruge iMessage indtil videre.

    • @KlorofylM
      link
      211 months ago

      Jeg gennemførte samme manøvre, bare med teleram, for nogle år siden. Har 25 af de mennesker jeg snakker mest med på telegram. Der er nogle få der er hoppet fra igen, og ikke forstår hvorfor jeg ikke bare har FB messenger. Men stort set alle er blevet hængende og synes i dag at telegram er fedt.