Det her er en lille rant; jeg elsker mit arbejde, men hader mit job. Dette fordi mine “kolleger” er nogle ignorante mennesker der laver meget sexistiske jokes, de kan ikke snakke om andet end sport, og synes det er sjovt at gøre grin af a-typiske mennesker.

Blev spurgt hvilket fodbold jeg holder med, og jeg svarer ingen. Blev fulgt op med “så hvilken sport følger du?” og jeg svarer “jeg ser ikke sport”. De blev helt stille, og en spurgte “så hvad fanden laver du på din fritid??”. Gaming, music, arbejde i haven, se film/serie, brætspil etc. Efter det snakker de ikke med mig i pauser etc, så nu spiser jeg ikke med dem, men ved skærmen, og går tidligere.

Jeg er nordmand, så mit dansk er ikke 100% korrekt, men jeg forsøger (i modsætning til mange af mine landsmænd, der har flyttet til Danmark), men det er vist ikke nok - i stedet for at sige til mig, hvordan noget skal udtales eller skrives, gør de grin af det, så jeg snakker kun engelsk med dem nu. De siger at jeg skal snakke dansk, men jeg nægter.

I dag sat jeg med headset med music, og jeg “sang” med (uden lyd, kun min mund bevæget sig), og nu går de forbi mig og lader som om de synger mens de griner af mig.

Fuck den her job jeg har. Har søgt på 2 nye jobs i går, havde været dejligt at komme sig væk.

Rant over, lol

  • EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    9
    ·
    9 days ago

    De lyder som nogle assholes :) Ikke værd at være blandt den slags mennesker hvis du har andre muligheder.

    Er der andre muligheder indenfor samme branche? Hvilken branche er det?

    Jeg synes du skal tale norsk - det kan de fleste danskere fint forstå med lidt øvelse, med mindre du taler helt nynorsk eller norrlandsk. De fleste nordmænd jeg kender ender med at “fordanske” deres norsk en smule og så går det altså helt glat, hvis altså viljen er til stede.

    Håber du finder et bedre sted :) Kom hjertens gerne her og rant lidt :D

    • P1nkman@lemmy.worldOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      arrow-down
      1
      ·
      9 days ago

      Det er inden IT, men lidt svært at finne job der er maks en time at køre på Jylland (bor på Lars Tyndskidsmark 😝).

      Min norsk er nynorsk med meget dialekt, så det er svært at forstå mig for en dansker. Min norsk bliver ikke fordansket, jeg vil heller snakke dans, som jeg gør, med aksant. Bruger samme tonefald som min norsk, så mange tror jeg er tysker fordi jeg ikke “synger” med aksanten 🤣

      • VonReposti
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        9 days ago

        Hvorhenne i Jylland? Aalborg har en rimelig stor energy trading sektor med intern IT. Jeg synes vi hele tiden søger nye folk.

        Alternativt er der også en del konsulenthuse, men hold dig for guds skyld fra Netcompany.

          • VonReposti
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            9 days ago

            Hvis der er langt til de større byer som Aalborg og Aarhus, så kan det godt blive lidt svært. Jeg tænker det nok skal være muligt at IT jobs på det vestjyske, men de fleste IT jobs i Jylland er centreret deromkring.

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        9 days ago

        Nu er jeg helt nysgerrig hvordan det lyder. Jeg besøgte min ven i Lillehammer, og hendes bedstemors dialekt kunne jeg nemt forstå. Bergensk er også ret ligetil.

        Men jeg bilder mig ikke ind at jeg er ekspert eller noget 🙂

        • P1nkman@lemmy.worldOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          9 days ago

          Min kones mor er dansk, og ingen i hendes familie her forstår os når vi snakker norsk. Bergensk er ikke så langt fra hvor jeg kommer fra, så er overrasket over at du siger at du kan forstå det!