Lavet delvist efter opskriften fra School of Wok: https://www.youtube.com/watch?v=Qyb_x5_f7nU

Kyllingen er lavet på samme måde (små kyllingestrimler marineret med 1 spsk lys soya, 2 tsk sesamolie og 1/2 tsk sukker mens resten forberedes) men jeg har skiftet grøntsagerne ud med løg, spidskål, gulerod, forårsløg og hvidløg.

I sovsen der tilsættes til sidst har jeg tilsat 1 spsk shaoxing risvin, som er uundværlig i kinesisk madlavning, og som også findes i de fleste andre opskrifter på chow mein.

I forhold til ingredienserne er der 3 (4 inklusiv ægnudler), som du ikke finder i normale butikker, og nok må i et asiatisk supermarked for eller købe det på nettet:

  • Lys (kinesisk) soya
  • Mørk (kinesisk) soya
  • Shaoxing risvin

Lys og mørk soya kan godt erstattes af en japansk soya (kikkoman), men det bliver ikke det samme resultat. Jeg vil anbefale Lee Kum Kees soyaer. Shaoxing risvin kan erstattes af tør sherry, men det bliver heller ikke helt det samme.

  • SorteKaninA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    23 hours ago

    Det ser godt ud, det ligner til forveksling det man får i restauranterne vil jeg sige!

    • President_PyrusOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      23 hours ago

      Og det er er bestemt billigere at lave (per portion), og det smager glimrende.

      Man behøver heller ikke en wok. Jeg har faktisk en fladbundet wok af carbonstål hvor jeg har formået at slå bunden skæv, så jeg brugte min De Buyer carbonstål pande, og der får man også et godt resultat.