Super nem dessert lavet på Hokkaido græskar men andre græskarsorter kan sikkert også bruges.
Græskaret skrælles og skæres i både som placeres på en en stor pande. På billedet har jeg brugt halvdelen af et lille Hokkaido græskar. Det må ikke ligge lag, brug derfor en stor flad pande.
Herefter drysses med rigeligt sukker. Her har jeg brugt 5 store spiseskefulde sukker, men kunne godt have bruge lidt mere kunne jeg smage efterfølgende. Der skal meget sukker til.
Herefter tilsættes ca 0.25 dL vand. Brug endelig ikke for meget da græskarstykkerne også smider en masse vand. Vandet skal blot hjælpe med at sukkeret ikke brænder på i starten.
Lad derefter græskarstykkerne simre i sukkerlagen 30-50 minutter på svag varme under låg indtil de er helt møre og har suget sukkerlagen til sig. De skal være så bløde de kun lige netop ikke af sig selv er blevet til mos.
Sluk for panden og lad stykkerne køle og hvile lidt så sirupen bliver lidt tykkere. Hvis sirupen stadig er meget våd, kog da lagen ind et par minutter mere uden låg.
Server stykkerne lune med en god vaniljeis eller som her med flødeskum. Drys med finthakkede valnødder
Traditionelt i Tyrkiet serveres det med kaymak.
Stykkerne kan også fint holde sig i køleskabet hvis man vil lave en stor portion som kan nydes senere. I mit køleskab kan det dog ikke holde sig særlig længe fordi det ende med at blive spist af min kæreste og mig meget, meget hurtigt…
Velbekomme