Kigger lidt på om det giver mening at skifte den/de gamle bil/biler ud med elbil/elbiler.

Er nysgerrig på hvor meget I der har skiftet før gav i benzin/diesel og hvor meget i nu bruger på el til bilen. Og selvfølgelig hvilken bil i havde før og hvor langt den kørte pr liter, og hvilken elbil I har skiftet til.

Vi bruger ca 3k på benzin og diesel om måneden. Har en ven der siger at han brugte lidt mere end 3k, men nu kun bruger 400 kr efter han har skiftet til elbil. Han har det med at være lidt fantastisk når han bliver entusiastisk omkring noget, så jeg lytter altid med lidt skepsis når han taler. Synes det lyder lidt for godt til at være sandt.

PS. Jeg var i tvivl om hvorvidt dette indlæg skulle på feddit.dk eller under teknologi! Hvad siger I?

  • bobslaede
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    9
    ·
    4 days ago

    Vi har 2 elbiler. I foråret byttede vi den lille Fiat 500 ud med en VW e-Up!. Før det havde vi kun én elbil. Den primære bil har været el siden 2015. Før det var det en diesel.
    De 2 biler kører tilsammen 17-18.000 om året derhjemme. Jeg vil ikke regne de 3-4000 km til sommerferien med, da det er hurtigladere i Europa, og ikke relevant for det egentlige budget.
    I august brugte vi i huset 792 kWh til en pris på 1.340,- Det er en pris på 1,69 pr kWh. 250 kWh af dem var på billaderen. Det giver en pris på 442,5 kr for bilen. Vi kørte nok ca. 1.500-1.700 km sidste måned. Udover prisen på 442,5 kr så får vi refusion på strømmen til bilen, jeg mener at det er 0,79 kr vi får retur pr kWh. Så næsten 200,- retur, det abonnement koster 49,- så 150,- retur.

    Altså gav vi i sidste måned ca 290,- til strøm, for at køre i vores 2 biler op mod 1.700 km.
    Vi kan planlægge opladning, og lader 1-2 gange om ugen på den store bil, og en enkelt gang på den lille. Vi kan lade om natten når det er billigst. Typisk prøver vi at lade når prisen er under 1,5 kr.

    Jeg vil anbefale dig ikke at regne prisen på en ladestander ind i strømbudgettet. Og så kan det sjældent betale sig at få en af de “kendte” med deres abonnementer. Vores er en Easee jeg fandt på dba.