Vi er på vej hjem fra en uge på Bornholm. Vi har været ti afsted og der er blevet taget mange billeder.

Er der en nem måde vi kan samle alle billederne på, som selv dem der ikke er så stærke i deres mobil kan bruge?

Det ville selvfølgelig have været fantastisk, hvis jeg havde fået sat Immich op og alle logget ind. Men det må jeg får gjort til næste år.

Hvad gør i andre?

Edit: Tak for svarene, allesammen. Det ser ikke rigtigt ud som om der er en simpel løsning. Det kan være Nextcloud eller Immich kan dække de fleste, og så må de resterende få hjælp af de mere teknisk kyndige 🙂

  • Fugtig Fisk
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    edit-2
    1 month ago

    Lidt alá immich eller google photos, så bruger jeg ente, som er en betalt og sikker/privat løsning man kan dele med familien. Jeg føler at det er alle pengene værd især når man ikke lige orker at rode med selvhostet løsninger. De har aps til android og iphone, samt desktop og web (selv linux!)

    hvis du vælger at købe et abonnement, kan du evt bruge henvisnings kode UPJT4Q for at få 10gb extra (og give mig det samme :) )

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 month ago

    Jeg bruger Google Photos og den deler så automatisk alle billeder jeg tager med min kone (og vice versa). Jeg ved ikke om de har nogen features til at dele selektivt dog.

  • KlorofylA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 month ago

    Du kan sætte en FTP op evt. Eller få alle til at sende dig billederne og så dele dem via onedrive eller lignende.

    Her har vi stor succes med at folk deler via Telegram. Det kan alle finde ud af. Hvis man sender som fil komprimeres billederne ikke. Man kan evt også pakke billederne i en fil før man sender dem.

  • Meldrik@lemmy.wtf
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    1 month ago

    Hvis man bruger Apple kan man oprette et delt album og så kan alle inviterede tilføje deres billeder.

  • letraset
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    1 month ago

    Google Photos dækker vores behov, og fungerer ret godt. Jeg tror desværre at alle der gerne vil tilføje billeder til et delt album skal have en Google-konto, hvilket er lidt ærgerligt (og har holdt min gamle moster fra at tilføje billeder).

    Men med den lille ulempe fungerer det ret godt for os.

    Noget jeg dog har været ret påpasselig med er, at uploade billeder af mine små børn i situationer hvor de ikke har så meget tøj på. Det er efter historien om en bruger der fik lukket ned for alt der havde noget med Google at gøre, fordi Google mente han havde uploadet CSAM (men det havde han ikke).