Jeg er for nylig blevet færdig med »The Curse of Chalion«, en fin fantasyroman af den amerikanske forfatter Lois McMaster Bujold.

Bogen finder sted i en fiktiv verden, der umiddelbart minder meget om den Iberiske Halvø, og omhandler en adelsmand af mindre betydning, der er vendt hjem til sin hjemstavn efter en længere periode som først soldat og derefter slave. Da han bliver udnævnt til kongerigets prinsesses lærer og sekretær, begiver historien sig ud i hofintriger og så videre, dog med nogle action-sekvenser indimellem.

Bogen er for mig særlig interessant fordi den indeholder en gennemtænkt og realistisk religion, der i modsætning til i mange andre værker har stor indflydelse på fortællingen, samt en lidt ældre hovedperson end hvad der er sædvanligt i fantasygenren, hvoraf det sidstnævnte har givet bogen et ry for at være mere »voksen« fantasy.

Bogen er ikke banebrydende, men den er aldeles veludført og sammenhængende i sit handlingsforløb, og jeg var underholdt under hvert kapital. Hvis man er engelsklæsende synes jeg, at man bør give den en chance.

Kan købes som digital bog hos Kobo og Amazon:
https://www.kobo.com/dk/da/ebook/the-curse-of-chalion
https://www.amazon.com/gp/product/B000FC11AQ

 • SorteKaninA
  link
  fedilink
  arrow-up
  4
  ·
  4 days ago

  Den er hermed føjet til den (alt for lange) liste af fantasybøger jeg skal læse en dag. Lyder interessant!

  • MaxOPM
   link
   fedilink
   dansk
   arrow-up
   3
   ·
   4 days ago

   Hyggelæsning til klimabunkeren, måske?