• @SorteKaninOPMA
    link
    1414 days ago

    Moren:

    - Vi bliver nødt til at have øjnene op for, at vi har en hel generation af unge, som mistrives som aldrig før. Og det vil manifestere sig i mange forskellige ting – både i voldshandlinger til depression, lavt selvværd og selvmordsforsøg

    Hvad efterlyser du præcist?

    - Først og fremmest skal vi starte i folkeskolerne med at sætte ind overfor børn og unge. Mange flere ressourcer og meget mere fokus på trivsel. Meget mere undervisning i de sociale medier, og i hvad det vil sige at være glad og i balance, siger hun.

    Det lyder jo simpelthen fuldstændig rimeligt, fornuftigt og afbalanceret.

    Men nej, justitsministeren går alligevel efter de hårdere straffe. Jeg tror ikke at en ung person der mistrives og går med kniv får det meget bedre og kommer på rette spor af at blive sendt i fængsel i 14 dage. Tværtimod. Skaden er allerede sket der. Vi skal sætte ind før det der sker. Vi bør være langt mere proaktive og ikke så reaktive.

    Lidt vildt at moren til den dræbte, som må være knust af sorg, kan se den gode løsning bedre end justitsministeren kan.

  • Meldrik
    link
    fedilink
    513 days ago

    Jeg hørte moren i radioen her i morges og jeg må sige at hun er sgu stærk, at kunne trappe op til et interview, kun 14 dage efter sit barns død.

    Det er mærkeligt at man som politiker begynder at snakke om en hårdere indvandrerpolitik og straffe. For det første har jeg ikke kunne læse nogle steder at der er invandrere involveret i knivstikkeriet og for det andet, hvordan kommer man frem til at færre invandrere får færre børn til at gå med kniv?