• @President_PyrusOP
    link
    31 month ago

    »På trods af fremgang på det danske marked gennem de sidste 18 måneder har ændrede forhold som udfordrende makroøkonomiske udviklinger ført til en beslutning om at omfordele virksomhedens ressourcer til andre aktive markeder,« skriver Foodora.

    Nu har jeg ikke brugt dem før, men er de ikke også bare en variant af Wolt og Just Eat? Jeg tænker det er svært at konkurrere med dem på markedsandele.

    • @SorteKaninMA
      link
      41 month ago

      Jo præcis. Det der siger de vel bare for ikke at tabe ansigt. Jeg synes dog det er ret ærgerligt. Wolt og Just Eat har ikke mange konkurrenter tilbage nu vel?

      • @President_PyrusOP
        link
        41 month ago

        Jeg tror så også at det er ret typisk at den type virksomheder der driver en platform for et helt marked, som Just Eat, Wolt, Booking.com, Amazon og diverse sociale medier, naturligt går mod at blive oligo- eller monopoler. Folk vil oftest bare bruge den platform, som i forvejen har flest brugere eller udbydere, så det er i mine øjne svært at komme ind på den slags “markedspladsmarkeder”. Hvis man vil have noget der minder om fri konkurrence der, tror jeg det kræver en del regulering.

  • @TDCN
    link
    31 month ago

    Man burde lave en åben platform som alle kan bruge og selfhoste på en nem måde

    • @SorteKaninMA
      link
      11 month ago

      Jeg tror ikke en self-hosted løsning ville kunne konkurrere - de fleste take-away restaurenter har jo allerede en hjemmeside hvor man kan bestille. Det som Wolt, Foodora og Just Eat giver er en enkelt platform hvor man nemt kan finde alle de restaurenter der er tæt på dig og søge i forskellige slags mad hvis man er i tvivl. Det ville enkelte websider (præcis som de findes i dag) ikke løse.

      Jeg tror en enkelt andelsejet platform ville virke bedre, sådan en slags Arla men for take-away i stedet for landmænd. Jeg skrev en kommentar her også om det.

      • @TDCN
        link
        3
        edit-2
        1 month ago

        Jeg måske tror ikke jeg fik formuleret mig godt nok. Det jeg forestillede mig var lidt a la Lemmy, hvor der er en fælles protokol men mange servere som kan snakke sammen. Hver restaurant kan enten selv hoste sin service eller lægge den op hos nogen som udbyder. Udbringere kan så på samme vis broadcaster deres tilstedeværelse på netværket og tage ordre. Precis hvordan det skulle skrues sammen ved jeg ikke, men overordnet set så er ideen at der ikke er nogen som ejer netværket og alle har lige ret til at hoste sin egen server og klient.

        • @SorteKaninMA
          link
          11 month ago

          Jeg kan ikke rigtig se hvordan det ville fungere. På fediverset er der en interesse i at forbinde med andre instanser for at kunne snakke på tværs af netværket - det er jo sådan hele pointen. Men hvorfor skulle en restaurents hjemmeside forbinde med en anden restaurents hjemmeside? Eller mener du at restaurenter kun ville forbinde med udbringere? Men så får du stadig ikke det der samlede sted sådan “alt mad jeg kan bestille inden for 5 km”, som jo er det Wolt gør. Så det ville ikke kunne konkurrere ville jeg mene.

          • @TDCN
            link
            21 month ago

            Hmm ja god pointe. Det er ikke så meget at restauranterne skal forbinde til hinanden for at dele informationer men for at klienter (kunderne) nemt kan finde det de gerne vil spise. Altså en android klient som kan abonnere på alle restauranter på en nem måde via en standard protocol. Måske lidt som rss? Når ordren så er bestilt kan restauranten så publicere til bude i området at de har en ordre der skal køres ud… Det kunne også være kunden selv som skubber den information. Når bud og restaurent har godkendt starter ordren.