Min bedre halvdel og jeg er kommet i en situation hvor vi (ufrivilligt) efterlader en kuffert i udlandet og (forhåbentligt) får den sendt til Danmark som pakke, og vi er ikke helt sikre på hvad vi skal forvente med hensyn til told og import af pakken.

Den korte udgave af historien er, at vi sendte en kuffert (fyldt med souvenirs: spil, figurer, nøgleringe, bamser) til Okinawa tidligt på bryllupsrejsen, så vi ikke skulle slæbe rundt på den til de øvrige destinationer.

Der blev senere udstedt varsel om tyfon på Okinawa og vi bestemte os derfor for, at ændre vores rejseplaner for ikke at placere os selv i en usikker situation.

Vi har heldigvis fået kontakt med en bekendt, der studerer her i Japan, som har indvilliget i at hjælpe med at sende kufferten til Danmark, men hvad er reglerne egentligt omkring indførsel af dine egne ting fra udlandet med post?

Skat oplyser nogle tal for ting du fysisk har med, når du lander i lufthavnen men skriver også.

Reglerne gælder kun for varer, du fysisk har med dig, og ikke for varer, du fx sender med post.

Vi har som udgangspunkt tænkt os at udfylde en customs declaration med angivelse af kuffertens indhold og værdi, men hvad er reglerne egentligt på området? Kan de i teorien fortolde sure underbukser? 😁

  • @y0din@lemmy.world
    link
    fedilink
    3
    edit-2
    11 months ago

    I Norge er det hvertfall sånn at om du ikke oppgir korrekt verdi på pakken så har du ikke krav på noe mer i erstatning enn det du oppgir om pakken skulle bli borte/mistet. I tillegg så er det ganske store gebyrer om du oppgir annen informasjon enn det som er riktig og pakken blir stoppet.

    Jeg tror ikke reglene for "bagasje gjelder når du sender som post pakke, da de ikke kan vite om innholdet er noe du har eid tidligere, eller om det er noe du har kjøpt.

    Jeg ville tatt en telefon til toll tjenesten og spurt de om hva du skal skrive isteden for å “gjette feil” og ikke få pakken i verste tilfelle, eventuelt med gebyr om den er sendt feil.

    Jeg tror at om du skal slippe unna med avgifter helt, så er det beste å sjekke med ett internasjonalt flyttebyrå hvis ikke, da de kjenner til hvordan dette gjøres når man flytter til ett annet land.

    Uansett, lykke til! Vi gjorde omtrent det samme på forlovelses ferien vår, men vi hadde med oss kofferten mellom flyplassene. Heldigvis var bagasjevekten defekt, så vi slapp 35 kilo overvekt på turen hjem 😏

    Edit: Etter å ha lest på siden du linket til, så må du gå frem slik det står under når du flytter til Danmark. Det blir samme prosess her for å få kofferten hjem uten å måtte fortolle den, og kravene samt begrensninger om innhold vil nok også være de samme som om det er flyttegods.