• ooszyjOPM
    link
    7
    edit-2
    16 days ago

    Denne sag fra tyskland er en yderst interessant sag fra en konspirationsteoretisk vinkel, for hele fundamentet for denne gruppes eksistens, bygger på en eller flere afviste konspirationsteorier. De har så tiltrukket andre mere eller mindre radikale grupperinger til sig, og de har så endt med at favne redt bredt, og dybt, og inkluderer den radikale højrefløj, fordi de altid er ude for at hverve medlemmer hvor de nu kan.

    Denne sag tjener som eksempel på hvor galt det kan gå, hvis man ikke italesætter den her form for samfundsundergravende virksomhed. Fundamentet er debunket, afvist, og skudt ned, adskillige gange. Det er et fundament inspireret af USA, og jazzet lidt op med lokale ting. Vi har lignende grupperinger herhjemme der tænker i disse baner. Her tænker jeg på tiltag som Nationen Danmark, der også allierer sig med adelige fra tyskland.

    • @ArcticDagger
      link
      716 days ago

      What, hvad er det dèr Nationen Danmark? Det har jeg aldrig hørt om 😄 er det noget a la sovereign citizen? Som jeg forstår, så mener de, at den siddende regering/stat er illegitim og derfor har de oprettet deres egen?

      • ooszyjOPM
        link
        516 days ago

        Det er lige præcis en dansk version af sovereign citizens. De har oprettet egen suverænitetserklæring for deres nation, og hele projektet er så vanvittig åndssvagt, men altså “interessant” nok til, at CTA har nævnt suverænitetsbevægelsen i deres årlige vurdering af terrortrusslen i Danmark, i to år i træk.

        Ideen om suverænitet trives i bedste velgående i den danske “frihedsbevægelse”, hvor alt ligefra ex-soldater til new age spirituelle synes det er en fremragende ide. Der er folk der ikke betaler skatter, afgifter, bøder, you name it, og i stedet udøver papirterror ved at sende fuldstændig ligegyldige papirer til embedsmænd om at de er stillet til ansvar for dette og hint, og skylder vedkommende 200mill i guld.

        Det hele bunder vist i, at de kræver at se dronningens underskrift på love før de vil acceptere dem som gyldige, især tronfølgerloven af 1953, tror jeg det er. Der er nogle der mener vi slet ikke har en grundlov, på samme grundlag. Så er der nogen der mener at dronningen (nu kongen, velsagtens) styrer alt, og får ordre af en usynlig elite af magtfulde personer, og at alle politikere blot laver skuespil.

        Jeg kun desværre blive ved, for jeg har fuldt bevægelsen tæt i flere år, men tænker jeg stopper her.

        • ooszyjOPM
          link
          dansk
          416 days ago

          Addendum. Nationen Danmark hed tidligere Acephali. Ja, det betyder hovedløs, men manden bag havde hans helt egen hjemmebagte etymologiske forklaring på hvad Acephali betyder, fordi fuck sprog, vi kan jo bare finde på noget der passer til vores idé.

          Han har siddet, eller sidder stadig, i spjældet for, så vidt jeg ved, ulovlig våbenbesiddelse, og kørsel på offentlig vej med hjemmelavede nummerplader.

          • @ArcticDagger
            link
            415 days ago

            Hvor er det vildt. Og ærgerligt. Jeg synes altid de her mennesker virker så driftsomme og tydeligvis gode til at se mønstre henover mange forskellige datapunkter. Måske lidt for gode! Så det er en skam, at de får spundet sig ind i den her onde skyggeverden. Men de siger sikkert det samme om mig, der gladeligt arbejder for besættelsesmagten Tak for lige at løfte gardinet til den verden!

            Og hvor er det fedt, at han lige kommer med stikpillen, at vi aldrig kommer til at få en konge.

            • ooszyjOPM
              link
              415 days ago

              Det er nemlig ærgerligt! Hvor gange har man ikke haft dage, uger, måneder, år, hvor man tænker, at man ikke gider det her rotteræs længere, og bare melde sig ud af samfundet, slippe for skatter og afgifter, og flytte langt væk fra det hele? Konsekvensen af det er så også, at man ikke kan påkalde sig retten til at køre bil uden kørekort på offentlig vej betalt med skattekroner. Man kan ikke benytte sundhedsvæsenet der er betalt med skattekroner. Man kan ikke kræve støtte fra staten fordi man ikke kan arbejde, for det er også betalt med skattekroner.

              Og det er her min skorsten vælter, for det er langt hen ad vejen det, grupperinger som Nationen Danmark vil. De flytter ikke langt væk, men bliver hvor de er. De stopper ikke med at køre på vejene som vi alle betaler for, de stopper bare med at betale for deres brug. De af dem, som er på overførselsindkomst stopper ikke med at modtage overførselsindkomst, men modtager den, samtidig med at de mener staten skylder dem 200mill for at handle med deres person i pavens navn, eller noget i den dur.

              Langt hen ad vejen er mit indtryk, at mange af disse mennesker har haft nogle virkelig skadende forløb eller erfaringer, i deres møde med staten. Det kan være af mange forskellige årsager, og i mange forskellige forbindelser, og det er helt sikkert staten ikke er fed at møde i mange situationer. Det vil jeg slet ikke udelukke. Mange ting staten gør, virker urimelige, og er i mange tilfælde sikkert også urimelige. Men det bliver så ekstrapoleret til de her vanvittige ideer om hvordan verden hænger sammen, hvor alt hænger sammen, og intet er tilfældigt.

              • @ArcticDagger
                link
                515 days ago

                Ja, det er en ret lækker finte de har fundet på: Benyt det hele gratis, men slip for at betale noget selv. Win-win

                Jeg tror du har ret i, at de nok har haft nogle kedelige sammenstød med staten, der kan have fungeret som katalysator for deres færd ned i kaninhullet. Forhåbentlig kan de en dag komme op igen. Måske endda med en dyb indsigt i statsapparatet, så de kan hjælpe med at slibe det hele lidt mere til

      • @SorteKaninA
        link
        216 days ago

        Ja det er også sådan jeg forstår det, selvom det ikke giver meget mening.