• @UnderbroenOP
    link
    56 months ago

    Referatet af teksten er som følger:

    Et amerikansk forskningslaboratorium har udviklet et nyt batterimateriale, der kan erstatte op til 70% af litium med et nyt materiale, hovedsageligt bestående af let og billigt natrium, der kan udvindes fra havvand. Batteriet er skabt af Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) med hjælp fra kunstig intelligens og stor computerkraft fra Microsoft. Opdagelsen er set som fundamentalt interessant og kan have betydelig indflydelse på den grønne omstilling ifølge Tejs Vegge, professor på DTU.

    Arbejdet involverede brug af kunstig intelligens, der genererede 32 millioner mulige stoffer til at holde på strøm. Efter en række filtreringstrin og test i et computernetværk blev et nyt batterimateriale udvalgt på mindre end ni måneder. Microsoft ser projektet som en forsmag på, hvordan kvantecomputere kan løse globale udfordringer.

    Det nye batteri, ud over at bruge mindre litium, har potentiale til at lagre vedvarende energi og mindske behovet for miljøskadelig minedrift. Tejs Vegge udtrykker bekymring for, om der kan opstå mangel på andre stoffer i det nye batteri. Microsoft fremhæver projektet som et skridt mod at løse grønne udfordringer ved at reducere afhængigheden af sjældne materialer og mindske miljøpåvirkningen.

    • @ArcticDagger
      link
      5
      edit-2
      6 months ago

      Her er link til forskningsartikel: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405829723000107

      Det er i øvrigt noget af et stretch at flette kvantecomputere ind i den her sammenhæng. Ja, de ville måske kunne hjælpe, men de ville kunne formentlig kun kunne hjælpe på samme måde som flere CPU’er

      Edit: Undskyld, efter rent faktisk at have nærlæst den fundne artikel er det gået op for mig, at det ikke er den samme som artiklen fra Politiken refererer til. Den jeg har linket er fra samme gruppe, men omhandler ikke det nye forskningsresultat. Jeg kan ikke finde en artikel om det nye forskningsresultat og det er muligvis, fordi det ikke er blevet publiceret endnu.