Jeg er netop blevet færdig med 8. bog i Expanse-serien, Tiamat’s Wrath, og vil derfor fortælle om hvad jeg synes om hele serien som helhed. Der findes en bog mere, men den har jeg ikke læst; den anmeldelse må komme senere.

Nuvel, lidt baggrundsinfo om Expanse-verdenen, hvis I ikke kender den. Bogserien foregår nogle hunrede år i fremtiden. Der er mange millioner mennesker der lever, bor og dør i rummet. Jorden og Mars er systemets to supermagter og udover dem findes også Bæltboerne, der bor i asteroidebæltet og på månerne omkring gasgiganterne. Bæltboerne bliver udnytettet af Jorden og Mars, og mange Bæltboere er medlemmer/støtter af OPA (Outer Planets Alliance), som kæmper for Bæltboernes rettigheder med mere eller mindre voldelige metoder.

Hovedpersonen i serien hedder James Holden og det er oftest fra hans synspunkt bøgerne er skrevet. Synsvinklen skifter dog hvert kapitel, hvilket gør at man oftest følger flere seperate historier på en gang i hver bog. De fleste af karakterene er bare almindelige mennesker, der ikke har noget med hinanden at gøre, men oftest ender det med at alle historierne flyder sammen til sidst.

Jeg synes, at denne måde at skrive på fungerer virkelig godt, fordi det giver en naturlig spændingskurve. Man har lyst til lige at læse det næste kapitel for at se om det foregående kapitel’s cliffhanger bliver løst. Det er også tydeligt at se, at forfatterne (James S.A. Corey er et Pseudonym for Daniel Abraham og Ty Franck) har forsøgt at ændre ordvalget for hver person. Det er lykkedes i en sådan grad at man opdager det, men jeg så gerne at de var gået endnu længere med det.

Det er virkelig personerne i bogen, der gør den værd at læse, for hver bog introducerer nye personer og personer, der var med i tidligere bøger kan pludselig dukke op senere. Det kan både være skidt og godt. Nogle gange føles det som om at James Holden og hans venner simpelthen løser alle verdens problemer, uanset hvor dårlige oddsne er. Det er der ikke noget galt med, og personer i bogen kommenter faktisk ofte hvor mærkeligt det er at James Holden altid er involveret. Han er lidt som spilleren i et computerspil.

Alt i alt er det en velskrevet bogserie som er en god tidsinvestering efter min mening.

Leviathan Wakes: 5/5 Caliban’s War: 5/5 Abaddon’s Gate: 5/5 Cibola Burn: 4/5 Nemesis Games: 4/5 Babylon’s Ashes: 3/5 Persepolis Rising: 5/5 Tiamat’s Wrath: 4/5

  • @SorteKaninA
    link
    49 months ago

    Jeg har også læst hele serien. Jeg blev meget fænget af den første bog og mysteriet i den og den måde det mindede lidt om en krimi. Desværre gik serien i en ret anderledes retning i de senere bøger. Stadig gode men ikke helt hvad jeg havde håbet på, 7/10.

  • @MaxM
    link
    dansk
    38 months ago

    Lyder spændende. Jeg tror det er på tide at jeg endelig får læst noget mere videnskabsfiktion (The Broken Empire Trilogy tæller vel … teknisk set. Men stadigvæk).

  • @CrateDane
    link
    38 months ago

    Jeg så TV-serien først, og er nu i gang med at læse bøgerne. Serien er ret loyal over for bøgerne, og virkelig noget af det bedste sci-fi der nogensinde er fanget på kamera. Serien løber dog ikke lige så langt som bøgerne, så jeg glæder mig til jeg når til begivenheder, jeg ikke allerede har set før. 😀

    • LimfjordenOP
      link
      dansk
      28 months ago

      Jeg gjorde det samme, de ændringer de lavede i serien vil jeg sige var til det bedre.